Kymmenen kertaa Rokumentti

Rokumentti järjestetään tänä vuonna kymmenennen kerran, mikä on meidän mielestämme kerrassaan uskomatonta! Meidän omasta pikku festaristamme on kasvanut yksi Pohjois-Euroopan suurimmista musiikkielokuvafestivaaleista, jolla on jo kymmenen vuoden historia.

Juhlavuotta juhlitaan oikein olan takaa. Järjestämme lukuisia tilaisuuksia suureellisesta ulkoilmaesityksestä intiimiin leffabrunssiin. Iso osa tapahtumista on ilmaisia. Tällä haluamme kiittää Rokumentin uskollisia festarikävijöitä, osalle teistäkin tämä on jo kymmenes kerta. Kiitos ihanat!

Lue alta juhlavuoden juhlaohjelmasta.

Ennakkonäytökset kolmella paikkakunnalla

Festaria edeltävällä viikolla Rokumentti ja Poppareiden Pumppu 013-hanke vierailevat Kontiolahdella, Kiteellä ja Outokummussa. Rokumentti ja sanomalehti Karjalainen järjestävät paikkakunnilla ilmaisnäytökset, jotka yhdistelevät livemusiikkia ja elokuvaa. Näytöksissä on mukana tähtivieraana Happoradio-yhtyeen solisti ja säveltäjä Aki Tykki, joka esittää tilaisuuksissa muutamia lauluja, kertoo Happoradion urasta ja siitä, miten Pohjois-Karjalasta voi ponnistaa Suomen huipulle.

Näytöksissä esitetään Mika Ronkaisen palkittu dokumenttielokuva Laulu koti-ikävästä (Suomi 2012). Muun muassa Göteborgin ja Tampereen elokuvajuhlilla palkittu elokuva kertoo koskettavasti suomalaisten siirtolaisuudesta Ruotsiin.

Ennakkonäytökset:
Ti 4.11. Kontiolahden Ohto-auditorio
Ke 5.11. Kiteen Kino-Hovi
To 6.11. Outokummun Kino Marita

Aikataulu:
Klo 18:00 Aki Tykki (livehaastattelu ja intiimi esiintyminen)
Klo 18:25 Tuotearvonta (Rokumentin ja Karjalaisen tuotepalkintoja)
Klo 18:30 Laulu koti-ikävästä (Suomi 2012, 90min.)

Näytöksiin on vapaa pääsy!

10 päivää elokuvia

Rokumentin lisäksi myös kauhuelokuvayö Cinemare järjestetään kymmenennen kerran. Cinemare ja Rokumentti yhdistyvät syksyllä Joensuun suureksi elokuvajuhlaksi, jossa näytöksiä järjestetään kymmenen päivää putkeen!

Pe 7.11. Cinemare-kauhuelokuvayö
La 8.11. Rokumentti warm up: Enter the Void
Su 9.11. Rokumentti warm up: Once
Ma 10.11. Rokumentti warm up: Sid & Nancy with KAVI
Ti 11.11. Rokumentti warm up: Drive
Ke 12. – su 16.11. Rokumentti Rock Film Festival

Avajaisgaala

Keskiviikkona 12.11. ravintola Kerubissa järjestetään Rokumentin avajaisgaala. Gaalan pääesiintyjänä soittaa elokuvallisia tunnelmia musiikissaan viljelevä Aino Venna. Yhtye julkaisee toisen albuminsa syksyn aikana.

Gaalaan on vapaa pääsy!

Elokuvia Ilosaaressa: absurdi ulkoilmanäytös!

"Kesä vaikka väkisin"

Rokumentin 10-vuotistaivalta juhlitaan perjantai-iltana 14.11. hämärtyvässä Ilosaaressa, festarin historian ensimmäisen ulkoilmanäytöksen muodossa. Koska olemme liioitteluun taipuvaisia, tulee ulkoilmaesityksestä todellinen spektaakkeli!

Näytöksen myötä tuomme kesäviikonlopun tunnelmaa keskelle pimeää ja märkää marraskuuta, vaikka väkisin. Taianomaisesti valaistuun Ilosaareen rakennetaan ulkoilmanäyttämö, jossa esitetään kesäisten elokuvien lisäksi muun muassa nykysirkusta. Katsomona toimii myös ravintola Kerubin terassi.

Ulkoilmanäytökseen on vapaa pääsy!

Ulkoilmaesityksen aikaan Ilosaaressa on mahdollisuus saunoa! Telttasauna ja palju ovat käytössä klo 16:30–21:30. Molempiin on vapaa pääsy. Paikalla on pukeutumistilat ja peseytymismahdollisuus. Omat uima-asut, pyyhkeet ja vastat mukaan. Saunan ja paljun tarjoaa Enjoy Life.

Aikataulu:
Klo 16:30 Pätkä-Pätkät (lyhytelokuvia lapsille)
Klo 18:00 Laulu koti-ikävästä
Klo 19:30 Kiven aika (musiikkituliteos)
Klo 20:00 Pitkä Kuuma Kesä (alkukuvana Tango Finlandia)
Klo 21:30 Panohommia ja kirjotusvirheitä (runoutta ja sirkusta, K18!)

Kauhuelokuvakonsertti

Rokumentti ja Cinemare järjestävät yhteistyössä sunnuntaina 16.11. elokuvateatteri Tapiossa kauhuelokuvakonsertin. Näytöksessä esitetään surrealistinen kauhuklassikko Usherin talon häviö vuodelta 1928 ja säestäjänä toimii neofolkin suuri nimi Lau Nau Likaiset kynttilät -orkesterinsa kanssa.

Sunnuntain leffabrunssi

Sunnuntaina 16.11. eli festivaalin viimeisenä päivänä ravintola Kerubissa järjestetään leffabrunssi, jossa voi katsella viime vuosien klassikkoelokuvia ja nauttia herkullista sunnuntaibrunssia. Samalla voi vierailla alakerran Kellarissa järjestettävillä levymessuilla.

Kerubin sunnuntain elokuvanäytöksiin ja levymessuille on vapaa pääsy!