Jimi: All Is by My Side

John Ridley:
Jimi: All Is by My Side (Iso-Britannia, Irlanti, 2013)
117 min. • englanti
K-16

Jimi: All Is by My Side on 12 Years a Slave -elokuvasta Oscarin napanneen John Ridleyn ohjaama brittiläis-irlantilainen draama rocklegenda Jimi Hendrixistä. Elokuva on saanut runsaasti palstatilaa musiikkilehdistössä erityisesti roolituksensa ansiosta. Jimi Hendrixiä esittää onnistuneesti OutKast-yhtyeen boheemi keulahahmo André Benjamin, tuttavallisemmin André 3000.

All Is by My Siden tarina käynnistyy ajalta ennen kuin Hendrixistä tuli maailman kuuluisin kitaristi ja kaikkien hippien jumala. Nuori kitaristi toimii Curtis Knight and The Squiresin taustajäsenenä ja pähkäilee uransa kanssa, kunnes naiset ottavat ohjat. Keith Richardsin tyttöystävä Linda Keith (jota esittää Imogen Poots) häkeltyy Jimin lahjakkuudesta ja taluttaa hänet valokeilaan. Samalla Linda vie kitaristin käsipuolessaan happotrippien ihmeelliseen maailmaan. Pian koko Lontoo alkaa kuhista miehestä ja hänen uskomattomasta kyvystään kurittaa kitaraa.

Ridley ei käsittele Jimi Hendrixiä elokuvassaan silkkihansikkain. Hän kuvaa Hendrixin hukassa olevaksi nuorukaiseksi, joka on samalla paskamaisen laskelmoiva peluri ja kasvavasta menestyksestä hullaantunut naisten pyörittäjä. Jimi: All Is by My Side ei sorru elämäkertaelokuville tyypilliseen henkilöpalvontaan vaan esittää Hendrixin inhimillisen ristiriitaisessa valossa, jaloine ja vähemmän jaloine piirteineen. Yhtä kaikki elokuva on erinomaisen viihdyttävä ja kasvattaa Hendrixin myyttiä. Ridley kun toteuttaa vanhaa sääntöä, jonka mukaan totuuden ja hyvän tarinan välillä on aina syytä valita jälkimmäinen.



Katso myös:

» Alex Cox: Sid & Nancy
» Greg Camalier: Muscle Shoals
» Greg Olliver: Johnny Winter - Down & Dirty
» Alex Cox: Sid & Nancy
» Greg Camalier: Muscle Shoals
» Greg Olliver: Johnny Winter - Down & Dirty


« takaisin

John Ridley: Jimi: All Is by My Side

John Ridley: Jimi: All Is by My Side

Näytösaika:
Tapio 2 • La 15.11.2014 15:00

« takaisin