Johnny Winter - Down & Dirty

Greg Olliver:
Johnny Winter - Down & Dirty (Yhdysvallat, 2014)
80 min. • englanti

Johnny Winter oli erittäin mielenkiintoinen hahmo - albiino, metadon-addikti, Grammy-voittaja ja yksi maailman kovimmista blues-kitaristeista. Miehen piti esiintyä syksyllä kiertueellaan Suomessakin, mutta hän menehtyi yllättäen hotellihuoneessa heinäkuussa 2014. Saappaat jalassa, kuten bluesmiehen kuuluukin.

South By Southwestissä ensi-iltansa alkuvuonna saanut Down & Dirty on kuvattu Winterin maailmankiertueella. Hauraasta olemuksestaan huolimatta Winter on dokumentin kuvausten aikaan vielä yllättävän hyvässä vedossa. Vireän oloinen Winter laulaa karaokea tokiolaisessa baarissa ja tekee lihaskuntoharjoituksia kiertueella mukana kulkevan personal trainerin kanssa. Elokuva ei ole kronologinen läpileikkaus Winterin urasta, mutta siinä käydään läpi eri vuosikymmenet. Myös ne huonommat hetket.

€Maailman valkoisimman blueskitaristin€ ura ei ollut helppo: toiseuden kokemus albiinona ja näkövammaisena teki hänen lapsuudestaan hankalan. Winteria kiusattiin koulussa ja hän kärsi erilaisista terveysongelmista, muun muassa pakko-oireisesta häiriöstä. Aikuisena hän alkoi lääkitä itseään alkoholilla ja huumeilla, mikä hankaloitti muusikon uraa. Läheisten avulla Winter onnistui kuitenkin pääsemään eroon päihdekoukusta.

Down & Dirtyn on ohjannut Lemmy-elokuvan myötä maineeseen noussut Greg Olliver. Elokuvassa kuullaan Winterin haastatteluiden lisäksi myös maukkaita live-esityksiä.

» www.johnnywinterdownanddirty.comKatso myös:

» John Ridley: Jimi: All Is by My Side
» Alex Steyermark: The 78 Project Movie
» Lasse Keso: Tolonen
» John Ridley: Jimi: All Is by My Side
» Alex Steyermark: The 78 Project Movie
» Lasse Keso: Tolonen


« takaisin

Greg Olliver: Johnny Winter - Down & Dirty

Greg Olliver: Johnny Winter - Down & Dirty

Näytösaika:
Tapio 4 • Pe 14.11.2014 20:00

« takaisin