The Ghosts in Our Machine

Liz Marshall:
The Ghosts in Our Machine (Kanada, 2013)
92 min. • englanti
K-12

Valokuvaaja Jo-Anne McArthurilla on yksi unelma: maailma, jossa eläimiä ei riistetä. Sen saavuttaakseen hän ottaa valokuvia ja paljastaa, millaisia epäkohtia ruoka-, muoti- ja lääketeollisuuden taakse kätkeytyy.

Visuaalisesti ja emotionaalisesti sykähdyttävässä dokumentissa McArthur matkustaa eri maissa kuvaamassa muun muassa turkistarhoja, tuotantoeläinten arkea ja koe-eläimiä. Aktivistikuvaaja ei häikäile käyttää myöskään luvattomia keinoja kuvauspaikoille pääsemiseksi. Välillä McArthur käy hengähtämässä ja keräämässä voimia eläinten turvakodiksi muutetulla maatilalla, jossa kaikilla eläimillä on nimi. Kontrasti kahden maailman välillä on hätkähdyttävä.

McArthurin kuvissa eläinten kärsimyksellä €“ niin käsin kosketeltavaa kuin se onkin €“ ei mässäillä, vaan niissä on lämmin ja empaattinen ote. Ainutlaatuiset kuvat antavat äänen olennoille, jotka yhteiskunta yrittää kaikin tavoin vaientaa, piilottaa ja muuttaa nimettömäksi materiaksi. Dokumentti pakottaa katsojan tarkastelemaan eläintuotantoa uudessa valossa ja kysyy, mikä oikeus meillä on nähdä eläimet pelkkinä tuotannon välineinä.

Jos pari vuotta sitten Rokumentissa esitetty Säilöttyjä Unelmia kolahti, kannattaa The Ghosts in Our Machine ehdottomasti tsekata.

» www.theghostsinourmachine.comKatso myös:

» The Riahi Brothers: Everyday Rebellion
» Kai Sehr: Skateistan
» Håvard Bustnes: Two Raging Grannies
» The Riahi Brothers: Everyday Rebellion
» Kai Sehr: Skateistan
» Håvard Bustnes: Two Raging Grannies


« takaisin

Liz Marshall: The Ghosts in Our Machine

Liz Marshall: The Ghosts in Our Machine

Näytösaika:
Tapio 3 • To 13.11.2014 20:15

« takaisin