Bukowski: Born Into This

John Dullaghan:
Bukowski: Born Into This (Yhdysvallat, 2003)
92 min. • englanti

Henry Charles Bukowski on alkoholistikirjailijan perikuva, jonka teokset ovat kuin uskonnollisia kirjoituksia boheemielämästä haaveileville pöytälaatikkorunoilijoille. Rappioromantiikan rakastettu €dirty old man€ tarinoi alter egonsa, Henry Chinaskin viinanhuuruisesta elämästä, johon kuuluivat surkuhupaisat naisseikkailut, nuhruiset motellit ja kolumneilla tienatut viinapullot. Bukowski oli kuolla alkoholiin jo alle nelikymppisenä, mutta onnistui rankasta elämästään huolimatta luomaan tuotannon, jota arvostetaan ympäri maailman.

Born in to This on kattavin dokumenttielokuva myyttiset mittasuhteet saaneesta kirjailijasta. Elokuva perustuu vuonna 1994 kuolleen Bukowskin haastatteluille ja hänen julkisista esiintymisistään tehdyille tallenteille. Elokuva paljastaa halpojen naisten perässä juoksevan alkoholistin, mutta myös herkän taiteilijan, joka suhtautui ympäröivään yhteiskuntaan tarkalla kriittisyydellä.

Born Into This on viihdyttävä elokuva, jota kantaa Bukowskin valtava persoona. Epävarma ja ulkopuolisuudesta kärsivä kirjailija saa halutessaan kuulijat pikkusormensa ympärille karuilla tarinoillaan. Bukowskin lisäksi elokuvassa avautuvat miehen lähipiirin lisäksi kollegat Bonosta Sean Penniin ja Tom Waitsiin.Katso myös:

» Iain Forsyth, Jane Pollard: 20,000 Days on Earth
» Pirjo Honkasalo: Betoniyö
» Alejandro Jodorowsky: Elämän tanssi
» Iain Forsyth, Jane Pollard: 20,000 Days on Earth
» Pirjo Honkasalo: Betoniyö
» Alejandro Jodorowsky: Elämän tanssi


« takaisin

John Dullaghan: Bukowski: Born into This

John Dullaghan: Bukowski: Born into This

Näytösaika:
Tapio 4 • Pe 14.11.2014 18:00

« takaisin