Beware of Mr. Baker

Jay Bulger:
Beware of Mr. Baker (Yhdysvallat, 2012)
100 min. • englanti
K-12

Loppukesästä Suomessa vieraillutta Ginger Bakeria pidetään sekä yhtenä kaikkien aikojen rumpaleista että musiikkimaailman arvaamattomimpana kusipäänä. Brittiläisen Cream-yhtyeen kovakätisenä kannuttajana maineeseen noussut Baker tunnetaan yhtenä ensimmäisistä tuplabasaria käyttäneistä rumpaleista, mutta myös temperamenttisena ja suorastaan sekopäisenä persoonana. Kohahduttanut ja muun muassa SXSW-festareilla tuomariston pääpalkinnon napannut dokumenttielokuva Beware of Mr. Baker ei peittele eikä kaunistele, vaan paljastaa maailmalle millainen mies on Ginger Baker.

Kollegat ovat kutsuneet Bakeria muun muassa luonnonvoimaksi ja maailman parhaaksi rumpaliksi. Baker ei piilotellut persoonansa epämiellyttävää puolta, vaan toi ihmisvihansa julki toisinaan myös konkreettisella väkivallalla. Miehen kerrotaan olleen aina €tasaisesti hirveä niin kaikille muille kuin itselleenkin.€ Miehen huippuhetkiin kuuluvat muun muassa Eric Claptonin suututtaminen, b-luokan Hollywood-leffoissa näytteleminen, nakuilu oikeusistunnossa sekä lastensa äidin hylkääminen tyttärensä teinikaverin takia.

Sittemmin eteläafrikkalaiselle farmille koirien, hevosten ja ties kuinka monennen vaimonsa kanssa vetäytynyt Baker ei ole rauhoittunut iän myötä. Myös ohjaaja Bulger saa kokea tämän nahoissaan 73-vuotiaan rumpalin iskiessä häntä kävelykepillä kesken kuvausten. Hämmentävä ja avoin dokumentti sisältää Bakerin, hänen läheistensä sekä perheenjäsentensä haastatteluja ja arkistomateriaalia. €Jos jollakulla on ongelma mun kanssa, etsikää minut ja vetäkää turpaan. En haasta teitä oikeuteen, vaan lyön takaisin,€ julistaa Ginger Baker.

» bewareofmrbaker.comKatso myös:

» John Ridley: Jimi: All Is by My Side
» Greg Camalier: Muscle Shoals
» Salvo Cuccia: Summer '82 When Zappa Came to Sicily
» John Ridley: Jimi: All Is by My Side
» Greg Camalier: Muscle Shoals
» Salvo Cuccia: Summer '82 When Zappa Came to Sicily


« takaisin

Jay Bulger: Bweare of Mr. Baker

Jay Bulger: Bweare of Mr. Baker

Näytösaika:
Tapio 3 • Su 16.11.2014 15:15

« takaisin