Supermensch: The Legend of Shep Gordon

Mike Myers:
Supermensch: The Legend of Shep Gordon (Yhdysvallat, 2013)
84 min. • englanti
K-12

Who the fuck is Shep Gordon? Niinpä. Kyseessä on manageri, jonka asiakkaat (muun muassa Alice Cooper, Blondie, George Clinton) ovat kaikki tätä tunnetumpia. Silti Shep Gordon on mies, jonka hajonnutta Macbookia rientää korjaamaan itse Steve Jobs.

Supermensch on koomikko Mike Myersin esikoisohjaus, lämminhenkinen dokumenttielokuva valloittavasta persoonallisuudesta. Elokuva on kimara herkullisia tarinoita ja anekdootteja, joita tykittävät päähenkilön ystävät Willie Nelsonista Sylvester Stalloneen. Gordonin ura tähtien parissa alkoi 60-luvun lopulla. 9 päivää Pink Floydin managerina ei ehkä ole paras mahdollinen alku uralle, mutta samoihin aikoihin alkanut yhteistyö Alice Cooperin kanssa osoittautui hedelmällisemmäksi. Lasten vanhempien maksimaaliseen ärsyttämiseen nojannut strategia toimi paremmin kuin kukaan olisi uskonut ja loppu on niin sanotusti historiaa.

Mestarimanageri oli Hollywoodissakin kuin kala vedessä ja päätyi myös tuottamaan elokuvia sekä luomaan tähtikokki-ilmiön, enemmän tai vähemmän tyhjästä. Gordon hankki maineen Hollywoodin mukavimpana miehenä ja teki ystävistään tähtiä kuin liukuhihnalta. Hän toimi myös eräänlaisena suojelijahahmona ja majoitti loppuun palaneita julkkiksia Havaijin lukaalissaan.

Myersin ohjaus on erittäin viihdyttävää katsottavaa ja Gordonin elämäntarinan vauhti saa hapen loppumaan keuhkoista. Ihme on, jos elokuvan päättyessä ei ole sellainen olo, että haluaisi tavata Shep Gordonin ja pyytää häntä kertomaan muutaman tarinan lisää!

» supermenschthemovie.com



Katso myös:

» Jay Bulger: Beware of Mr. Baker
» John Ridley: Jimi: All Is by My Side
» Quentin Dupieux aka Mr. Oizo: Wrong Cops
» Jay Bulger: Beware of Mr. Baker
» John Ridley: Jimi: All Is by My Side
» Quentin Dupieux aka Mr. Oizo: Wrong Cops


Mike Myers: Supermensch: The Legend of Shep Gordon

Mike Myers: Supermensch: The Legend of Shep Gordon

Näytösaika:
Tapio 4 • La 15.11.2014 21:15

« takaisin