Shut Up and Play the Hits

Will Lovelace, Dylan Southern:
Shut Up and Play the Hits (Iso-Britannia, 2012)
108 min. • englanti

Huhtikuun toisena päivä vuonna 2011 suosionsa huipulla oleva elektropunk-yhtye LCD Soundsystem soitti viimeisen keikkansa sekunneissa loppuunmyydyssä Madison Square Gardenissa. Keikka oli sellainen, josta puhuttaisiin vielä pitkään.

Shut Up and Play the Hits on yksi viime vuosien väkevimmistä musiikkielokuvista ja konserttitaltioinneista. Elokuva on kuvattu erittäin kauniisti, harvoin valot ja yleisön sekä bändin ilmeet pääsevät esiin niin vaikuttavasti kuin Lovelacen ja Southernin linssien lävitse. Kaiken huippuna 2000-luvun tärkeimpiin bändeihin kuuluva LCD Soundsystem soittaa järkyttävän kovalla intensiteetillä muuttaen jättimäisen areenan hikiseksi tanssiklubiksi. Kymmenhenkisen bändin energia räjähtää valkokankaan läpi suoraan silmille.

Kyse ei ole kuitenkaan pelkästä konserttitaltioinnista. Kamera seuraa bändin yltiösympaattista nokkamiestä James Murphya (joka on myös DFA Recordsin perustaja, DJ ja tuottaja) hänen valmistautuessaan LCD Soundsystemin viimeiseen esiintymiseen. Nallekarhumainen 41-vuotias Murphy on erittäin epätodennäköinen rocktähti, joka tuo elokuvaan huvittavia sävyjä.

Elokuvan aikana koet tuskaa, ettet ollut konsertissa paikalla. Sen jälkeen tunnet valtavan tarpeen suunnata kulkusi Levy-Eskoille hankkimaan bändin kaikki albumit. Tule ja nauti.

» www.shutupandplaythehits.com



Katso myös:

» Jeff Broadway: Our Vinyl Weighs a Ton
» Maurice Steenbergen: Oldschool Renegades
» CHRZU: Nightsatan and the Loops of Doom
» Jeff Broadway: Our Vinyl Weighs a Ton
» Maurice Steenbergen: Oldschool Renegades
» CHRZU: Nightsatan and the Loops of Doom


Will Lovelace, Dylan Southern: Shut Up and Play the Hits

Will Lovelace, Dylan Southern: Shut Up and Play the Hits

Näytösaika:
Kerubi • La 15.11.2014 18:00

« takaisin