Festarielämää

Avajaisgaala: puheita ja tunnelmallista musiikkia Aino Vennalta

To 13.11.2014 17:00

Elokuvia on jo esitetty ja seminaarejakin pidetty pitkin viikkoa, mutta viimeistään keskiviikkoisen avajaisgaalan myötä Rokumentti polkaistiin virallisesti käyntiin.

Avajaisgaalan alkupuoliskolla pidettiin muutamia puheita ja jaettiin palkintoja Rokumentin toteuttamiseen myönteisesti vaikuttaneille henkilöille sekä ansioituneille yhtyeille. Hyvä jätkät -palkinto meni Denator-yhtyeen nuorille lupauksille ja Suomen rock-clubien liiton Tankki täyteen -palkinto Tiisulle. Tiisun jäsenet eivät päässeet paikalle noutamaan palkintoa, joten lähettivät kiitoksensa ja tervehdyksensä videon muodossa. Puheiden ja palkintojen jakamisen lomassa kuultiin myös elokuvamusiikkia Kalle Kaasisen laulamana ja Arttu Hirvosen akustisen kitaran säestämänä. Lopuksi avajaisgaalan ensimmäinen puolisko sai arvoisena päätöksen, kun yleisölle esitettiin vielä Hannu Lajusen ja Tomi Riionheimon humoristinen animaatiomusikaali Tango Finlandia.

Pienen tauon jälkeen avajaisilta huipentui Aino Vennan keikkaan. Tunnelmallisen keikan tarjonta vaihteli menevistä jazz- ja folk-tyylisistä kappaleita ja rock'n roll balladeista ranskankielisiin kappaleisiin. Radio ma chérie ja Suzette saivat mielen matkaamaan pois Joensuusta, Pariisin kauniille sivukujille. Jazz-henkiset, englanniksi lauletut kappaleet taas toivat mieleen savun katkuisen klubin.

Bändin solistin Aino Vennan tumma, voimakas ja salaperäinen ääni istui kappaleiden tunnelmaan erinomaisesti. Myös eri soittimien, kuten ukulelen ja huuliharpun, monipuolinen hyödyntäminen sekä Kaisu Koposen laulamat stemmat toivat niihin omanlaisensa, mukavan mausteen. Elokuvistakin vaikutteita ammentava Aino Venna sopi esiintyjäksi Rokumentin kaltaiseen tapahtumaan paremmin kuin hyvin.

Hyvä aloitus rokumenttiviikolle

Avajaisgaala ja Aino Vennon keikka saivat kiitosta myös muulta yleisöltä.

– Erityisesti keikka oli todella positiivinen kokemus. Bändi esitti monipuolisen setin, Tiia Turunen kehuu.

Myös Tanja Tanskanen, jolle bändin musiikki ei ollut ennestään tuttua, oli tyytyväinen illan antiin.

– Aino Venna oli mahtava yllätys: laulajan ääni oli ihana ja keikka erittäin tunnelmallinen, hän toteaa.

Turunen ja Tanskanen aikovat avajaisgaalan lisäksi osallistua myös Rokumentin muihin oheistapahtumiiin.

– Menemme ainakin Megatättärää-Partyihin ja perjantain ulkoilmanäytökseen, Tiia Turunen kertoo. – Tämä oli kyllä hyvä startti rokumenttiviikolleni.

 — Elina Saarela, Verkkotoimitus

 

« takaisin



Seuraava juttu > < Edellinen juttu