Trick or Treat

Charles Martin Smith:
Trick or Treat (USA, 1986)
98 min. - englanti
K-15

Musiikki antaa kuulijalleen voimaa. Vanha totuus saa aivan uusia ulottuvuuksia, kun kuollut metallimuusikko herää henkiin viimeisen levytyksensä kautta Halloween-juhlapäivänä. Trick or Treat on glamheviä estottomasti viljelevä, monitasoisesti katsojan ällikällä lyövä kasarikauhuhelmi, jossa pahan voimat löytävät jälleen tyystin uusia tapoja yrittää maanpäällistä valloitusta.

Koulussa hyljitty Eddie (Marc Price) saa radio-dj:ltä kuultavakseen vastikään kuolleen sankarimuusikkonsa Sammi Currin uusimman, vielä julkaisemattoman levyn. Vinyylikiekon veivaaminen takaperin tuottaa kaiuttimista yllättävän henkilökohtaisia neuvoja, ja pian Eddie saakin aivan uudenlaisia tilaisuuksia kostaa kiusaajilleen. Pahan voimat eivät kuitenkaan tyydy pelkkään personoituun konsultointiin, vaan taustalla on suurempia suunnitelmia. Kuinka käy koulun Halloween-juhlien, jos siellä erehdytään soittamaan väärää levyä?

Trick or Treatin ääniraita on silkkaa kasarihevin juhlaa. Musiikista vastaa Fastway, jonka kitaristin €Fast€ Eddie Clarken soittoa kuullaan myös Motörheadin kultakauden levyillä. Herkullisissa, pienissä mutta elokuvan markkinoinnissa sitäkin ahkerammin hyödynnetyissä rooleissa kameran edessä nähdään myös legendat Gene Simmons ja Ozzy Osbourne.

Tiimiin on osunut mukaan muitakin monilahjakkuuksia: Eddien parasta kaveria esittävä Glen Morgan on sittemmin mm. käsikirjoittanut Salaisia kansioita ja Final Destination -elokuvasarjan osat 1 ja 3 sekä ohjannut Black Christmas -uusintafilmatisoinnin (2006). Käsikirjoittajatuottaja Joel Soisson on puolestaan kirjoittanut sellaisia helmiä kuin Hollow Man II ja Hellraiser: Hellworld sekä ollut mukana tuottamassa myös Marko Mäkilaakson War of the Deadiä.

ESITTELYTEKSTI JA ESITYSKOPIO: NIGHT VISIONS



Katso myös:

» Yony Leyser: William S. Burroughs: A Man Within
» Billy Wilder: Piukat paikat
» Sami Kettunen: Loputon Gehennan liekki
» Yony Leyser: William S. Burroughs: A Man Within
» Billy Wilder: Piukat paikat
» Sami Kettunen: Loputon Gehennan liekki


« takaisin

Trick or Treat

Trick or Treat

Pe 18.11.2011 22:00 Tapio 4