High On Hope

Piers Sanderson:
High On Hope (UK, 2009)
72 min. - englanti
K-13

High On Hope kertoo acid house -kulttuurista 1990-luvun alun Britanniassa. Elokuva voitti viime vuonna Euroopan suurimman musiikkielokuvafestivaali In-Editin kilpailusarjan pääpalkinnon. Tuomareiden mukaan elokuva onnistuu koskettamaan jokaista, joka on joskus ollut nuori ja kokenut yhteiskunnan muodostaman häkin epäreilun paineen. High On Hope kuvaa liikkeen sisältä käsin lyhyttä, mutta uskomattoman kiivasta ajanjaksoa, jolloin joukko nuoria järjesti laittomia tanssibileitä varastorakennuksissa ja sai lamasta kärsivän Thatcherin Britannian varpailleen.

Ohjaaja Piers Sanderson osui esikoisohjauksellaan suoraan kultasuoneen. High On Hope on kiertänyt maailmaa ja kerännyt kunniamainintoja ja yleisöpalkintoja kaikkialla, minne on sattunut kulkemaan. Elokuvassa viehättää sen vilpittömyys ja usko. Sanderson on itsekin DJ ja suhtautuu intohimoisesti acid house -bileiden synnyttämään ilmiöön. Hän etsi käsiinsä 90-luvulla juhlia järjestäneet nuoret ja kävi heidän kanssaan läpi tapahtumasarjaa, joka alkoi viattomista juhlista päättyen mellakkapoliisien väliintuloon ja Britannian suurimpiin sodanjälkeisiin massapidätyksiin. Tutkimusmatkallaan Sanderson löysi varsinaisen aarteen – pahvilaatikollisen VHS-kasetteja, jotka sisältävät alkuperäistä kuvaa laittomista acid house -juhlista.

High On Hope kuuluu jokaisen DJ-kulttuurista kiinnostuneen must see –listalle. Samalla se on kuvaus ainutlaatuisesta musiikin synnyttämästä nuorisoliikkeestä, joka onnistui villitsemään muutamassa kuukaudessa kymmeniä tuhansia ihmisiä. High On Hope on tarina positiivisesta yhteisöllisyydestä ja sellaisena paikallaan juuri tähän aikaan.

» www.highonhope.com



Katso myös:

» Yony Leyser: William S. Burroughs: A Man Within
» Doug Pray: Scratch
» Leszek Gnoinski, Wojciech Slota: Beats of Freedom
» Yony Leyser: William S. Burroughs: A Man Within
» Doug Pray: Scratch
» Leszek Gnoinski, Wojciech Slota: Beats of Freedom


« takaisin

High On Hope

High On Hope

La 19.11.2011 21:45 Tapio 3