Stam1nan kadonneet 13 vuotta

Antti Hyyrynen:
Stam1nan kadonneet 13 vuotta (Suomi, 2009)
90 min. - Suomi

Vapaa pääsy!

Stam1nan 13 kadonnutta vuotta on Antti Hyyrysen ohjaama yli puolentoista tunnin mittainen dokumentti, jossa yhtye kertoo omin sanoin tähänastisista vaiheistaan runsaan videomateriaalin taustoittamana. Stam1na kiilasi itsensä Suomen metallikentän kärkikastiin heti debyyttialbumillaan vuonna 2005. Laajempaan tietoisuuteen nousemista edelsi kuitenkin pitkä ja työteliäs demobändivaihe, jonka aikana bändi kehitti persoonallista soundiaan nykyisin tunnettuun muotoonsa. Toukokuussa julkaistulla DVD:llä mukana ollut dokumentti sisältääkin runsaasti materiaalia juuri näiltä ajoilta. Fanien onneksi videokamera on kulkenut tiiviisti bändin mukana jo aivan alusta lähtien. Ahkeran taltioinnin ansiosta tuloksena on kattava dokumentti, joka kertoo perinteisen pitkän kaavan mukaan edenneen rock-yhtyeen tarinan teinivuosista Suomen albumilistan kärkipaikalle kaikkine vivahteineen.

- Kolmen studioalbumin jälkeen oli korkea aika tehdä kunnon DVD-pläjäys ja summata tähän astiset aikaansaannokset. Viimeiset neljä vuotta ovat olleet meidän hulluja vuosia, mutta kaikkiaan bändin kanssa on kuljettu pitkä matka ja kasvettu yhdessä pojista miehiksi ja metallityöläisiksi. DVD:n julkaisu on tietynlainen taitekohta urallamme, ja tämän välitilinpäätöksen jälkeen on hyvä jatkaa tulevaisuuteen, kommentoi Stam1nan laulaja Antti "Hyrde" Hyyrynen.

- Tämä erittäin paljon bändin näköinen julkaisu. Tuotannon ja sisällön suhteen meillä on jälleen ollut täysi taiteellinen vapaus, ja kokonaisuus on erittäin linjakas kansia myöten. Visuaalinen tallentaminen on ollut meille aina tärkeää, joten musiikin lisäksi olemme saaneet taltioitua runsaasti myös ulkomusiikillista poikamaista reippailua, kertoo itseään myös AV-alan ammattilaisena työllistävä Hyyrynen. 


ANTTI HYYRYNEN

Veli Antti "Hyrde" Hyyrynen on suomalainen metallimuusikko ja musiikkivideo-ohjaaja. Hänet tunnetaan parhaiten lemiläisen metalliyhtyeen Stam1nan laulaja-kitaristina ja perustajajäsenenä. Hyyrynen on valmistunut medianomiksi Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta. Stam1nan ohella hän työskentelee ohjaajana, käsikirjoittajana, leikkaajana ja säveltäjänä kouvolalaisessa AV-alan yrityksessä Medialouhoksessa. Hyyrynen on ohjannut ja käsikirjoittanut muun muassa Kotiteollisuuden "Kummitusjuna" -ja "Iankaikkinen"-musiikkivideot, joista jälkimmäisen rocklehti Rumban lukijat valitsivat vuoden 2006 musiikkivideoksi

www.stam1na.com

« takaisin

Antti Hyyrynen: Stam1nan kadonneet 13 vuotta