Man Ooman (Man Woman)

Andreas Johnsen, Rasmus Poulsen:
Man Ooman (Man Woman) (Tanska, 2008)
57 min. - Englanti - Englanninkieliset tekstitykset

Tanssi on kulttuurinen ilmiö. Jamaikalla tanssi on läsnä jatkuvasti. Iltaisin katujuhlia järjestetään getoissa kun kilpailevat naapurukset saapuvat pitämään hauskaa ilman aseita. Musiikki on lujaa ja aggressiivista ja liikkeet villejä ja tottumattomalle järkyttävän seksuaalisia. Tanssiessa käytetään hyväksi ympäristöä, kaiuttimia puita ja autoja. Perehtymättön silmään tanssi voi vaikuttaa yhdistelmältä tappelua ja absurdia seksiä, mutta todellisuudessa liikkeitä määrittelee tarkat tyylisäännöt.

Andreas Johnsenin ja Rasmus Poulsenin ohjaama Man Ooman tarkastelee kulttuuria dancehall-tanssikulttuurin taustalla. Kingstonissa ja Montego Bayssa kuvattu dokumentti kertoo tanssin kautta Jamaikan yhteiskunnasta ja vallitsevista asenteista. Elokuvassa vieraillaan tanssikilpailuissa ja katujuhlissa, joissa tutustutaan tanssijoihin ja heidän ajatuksiinsa. Tanssijoiden kautta Jamaikan kulttuuri avautuu mielenkiintoisella tavalla. Elokuvassa käsitellään tanssin kautta miehen ja naisen asemaa sekä asenteita homoseksuaalisuutta kohtaan. Ääneen pääsee muiden joukossa Ilosaarirockissakin esiintynyt Beenie Man. Lisäksi elokuvassa on erittäin runsaasti tolkuttoman ällistyttävää tanssia. Tule ihmettelemään jos Jamaika tuntuu olevan turhan kaukana.

Näytöksen jälkeen omia tanssitaitoja sopii tulla testaamaan Ravintola Coikkiksen Kerhon dancehall-klubille, jossa bootyn sheikkausta tahdittaa Suomen nimekkäimpään soundsystemiin eli Kompostiin kuuluva DJ VG+ , sekä dancehall-mooveja tarjoilee Fusion Dance Crew. Viikonlopun härskeimmät tanssit löytyvät täältä.

ANDREAS JOHNSEN

Andreas Johnsen syntyi Köpenhaminasa vuonna 1974. Hän on dokumenttielokuvien ohjaaja ja tuottaja, jonka elokuvia on esitetty ympäri maailman. Tällä hetkellä hän työstää dokumenttia Itä-Afrikan nykymusiikista.

RASMUS POULSEN

"About me: I select records and yell on the microphone in the top-ranking reggae soundsystem Rootsman Hi-Fi. I also play alone and spin a multitude of genres. Besides that I make some radio programs." - Rasmus Poulsen Myspace-page


« takaisin

Andreas Johnsen, Rasmus Poulsen: Man Ooman (Man Woman)

Andreas Johnsen, Rasmus Poulsen: Man Ooman (Man Woman)