You See me Laughin'

Mandy Stein:
You See me Laughin' (USA, 2002)
83 min - DVD - English. Ei suomenkielistä tekstitystä.
Tuotanto: Journeyman Pictures

Mandy Stein esikoisohjaus You see me laughin' sijoittuu Mississippin maaseudulle, missä blues on soinut elinvoimaisena grillijuhlien ja pick-up truckien sävyttämässä ympäristössä jo vuosisadan ajan. Mississippin alueella on vuosikymmenten saatossa kasvanut huomattava joukko vaikuttavan voimakkaita laulajia ja muusikoita. Stein sukeltaa dokumentissaan syvälle syvään etsiessään viimeisiä Hill Countryn bluesmiehistä.

You See Me Laughin' keskittyy Fat Possum Records -levy-yhtiöön joka tunnetaan raa'an ja primitiivisen bluesin pesänä. Yhtiön perustaja Matthew Johnson perusti yhtiön suuresta rakkaudestaan etelän bluesiin. Hän halusi taltioida baareissa ja juhlissa kuulemansa meluisan elektronisen country bluesin, jota muusikot soittivat enemmän itselleen kuin kuulijoille.

Dokumentti seuraa Johnsonin ja Tämän ystävän Bruce Watsonin missiota taltioida vitaalinen musiikki, ennen kuin se on liian myöhäistä. Äänessä ovat legendaaristen blues-miesten R.L.Burnsiden, Junior Kimboughin, T-Model Fordin ja Johnny Farmerin lisäksi heidän vankkumattomat kannattajansa kuten Iggy Pop, Jon Spencer ja Bono. Elokuva on tärkeä jo pelkästään musiikkiesitystensä takia, mutta myös kuvauksena katoavasta kulttuurista. Nämä miehet ansaitsevat tulla kuulluksi.

 


Mandy Stein

Musiikkibisneksessä varttunut Mandy Stein on luonut uraansa videoiden tuottajana. Liekö vanhemmilla ollut näppinsä pelissä Mandyn ura valintaan, sillä Mandyn isä Seymour Stein on Sire Recordsin perustaja. Yhtiön kaartiin on kuulunut mm. Ramones, Depeche Mode sekä Madonna. Mandyn äiti puolestaan toimi Ramonesin managerina.

 Takaisin ohjelmasivulle