Sweet Lady with a Nasty Voice

Joanne Fish ja Vincent Kralyevich:
Wanda Jackson: Sweet Lady with a Nasty Voice (USA, 2007)
70 min - Beta - English. Ei suomenkielisiä tekstitystä.
Tuotanto: Kralyevich Productions, Inc

Wanda Jackson - "The first lady of rockabilly", rokin kuningatar. Upeaääninen Wanda Jackson oli ensimmäinen valkoinen nainen joka lauloi rokkia uskottavasti. Oklahomassa 1937 syntynyt Jackson julkaisi ensimmäisen äänitteensä vuonna 1954, heilastellessaan Elvis Presleyn kanssa. Juuri Elvis rohkaisi Jacksonia vaihtamaan tyyliään country-sävytteisestä gospelmusiikista rockabillympään suuntaan. Menestys oli taattu. Jacksonin omintakeinen ääni ja esiintymistyyli villitsi kuulijoita Yhdysvaltojen lisäksi Euroopassa, Aasiassa ja Australiassa. Kiertäessäänrock'n'rollin pioneerien Elvis Presleyn, Jerry Lee Lewisin ja Buddy Hollyn kanssa hän oli hetken yksi maailman suosituimmista naisartisteista.

Sweet Lady with a Nasty Voice on kuvattu Jacksonin viimeisimmän levyn I remember Elvis Yhdysvaltojen ja Euroopan kiertueilta vuonna 2005. Ansiokas elokuva sisältää arkistomateriaalia rokin alkuvuosilta sekä haastatteluita Jacksonin faneihin kuuluvilta Bruce Sprinsteenilta ja Elvis Costellolta sekä Lemmy Kilmisteriltä.

Wanda Jacksonin meriittilista on pitkä. Hän on saavuttanut mm. kaksi Grammy-ehdokkuutta.. Hänet on kelpuutettu Oklahoma Country Hall Of Fameen, The Rockabilly Hall Of Fameen, The International Hall Of Fameen, The International Gospel Music Hall Of Fameen, The German Country Music Hall Of Fameen ja The Oklahoma Music Hall Of Fameen... Osa elokvuasta on kuvattu Wanda Jacksonin Suomen kiertueelta joten on aikakin että The Sweet Lady With a Nasty Voice esitetään maassamme.

 


Joanne Fish ja Vincent Kralyevich

Joanne Fish, indie-elokuvantekijä Hollywoodista, ja Vincent Kralyevich ovat ohjanneet ja tuottaneet elokuvan Wanda Jackson: The Sweet Lady With The Nasty Voicen. Kralyevich perusti 1994 tuotantoyhtiön KPI-short. Vuodesta 1994 yhtiö on kasvanut ja laajentunut huimasti. Yhtiössä työskentelee niin tuottajia, käsikirjoittajia, kuvaajia, leikkaajia kuin animaattoreita

 Takaisin ohjelmasivulle