Heavy Metal

Zaida Bergroth:
Heavy Metal (Suomi, 2006)
30 min - Finnish
Tuotanto: Juonifilmi Oy
K-11

Heavy Metal palkittiin Tampereen elokuvajuhlilla sekä parhaan kotimaisen alle 30 minuuttisen elokuvan palkinnolla että yleisönsuosikkina. Elokuva on kertomus Hevarista, 15-vuotiaasta hevifanista ja hänen illastaan pienellä suomalaisella paikkakunnalla. Hevari on kylän ainut pitkätukkainen poika ja se ei teini-iässä ole helppoa. Naapurin Kake kyllä pitää Hevaria kylän viileimpänä kaverina, mutta ei siitä oikein ole iloa. Tytöt kiinnostavat, varsinkin se yksi, ja diskokin on tulossa. Kapinallinen Hevari on kuitenkin kapinallinen hevari eikä pophittien tanssiminen oikein tahdo käydä päinsä.

Zaida Bergrothin Heavy Metal on kuvaus teini-iästä, kapinasta ja kasvamisesta. Elokuva on upeasti toteutettu ja koskettavasti kirjoitettu. Sen tuntee taatusti omakseen jokainen murrosikänsä Master of Puppetsin ja akneongelmien parissa viettänyt 1980-luvun nuori. Ja miksei kaikki muutkin. Jokainen meistä on joskus teini.

 


Zaiga Bergroth

Kolmekymmentävuotias ohjaaja Zaida Bergroth kuittasi Heavy Metal -elokuvallaan Suudelma-patsaan lisäksi palkinnoksi 5 000 euroa Tampereen Film Festivaaleilla. Heavy Metal -elokuva palkittiin Tampereen elokuvajuhlilla sekä alle 30-minuuttisten kotimaisten elokuvien sarjan pääpalkinnolla että yleisöpalkinnolla. Vahvoja, mielenkiintoisia maailmoja elokuvissaan luova Zaida Bergroth on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2004.

 Takaisin ohjelmasivulle