Heart of the King

Skandinavian ensi-ilta
Shane Stuart:
Heart of the King (USA, 2007)
90 min - English
Tuotanto: Lunchbox Films

Elvis Presleyn juhlavuoden kunniaksi Rokumentti esittää elokuvan Heart of the King. Heart Of The King on dokumentti Elvis-imitaattoreista, heidän intohimostaan ja ikuisesta rakkaudestaan Elvis Presleytä kohtaan. Elvis-imitaatiohan on yksi ihmislajin käyttäytymisen mielenkiintoisimmista puolista, jota tulevaisuuden antropologit tulevat takuulla ihmettelemään useammankin opuksen paksuudelta. Heart of the Kingin tekijät Shane Stuart ja Andrew Lankes matkustavat Memphisiin kuvatakseen irvailevan mocumentaryn Elvis-fanaatikoista, jotka yrittävät todistaa Elviksen olevan elossa. Kun Elvis-fanit lopulta päästivät kaksikon epäluuloisena sisään presley-maailmaansa, jotakin odottamatonta tapahtui. Puhdassydämisten imitaattoreiden omistautuneisuus sai Shanen ja Andrewn unohtamaan irvimisen ja suhtautumaan edessään esittäytyvään kulttuuriin asiaan kuuluvalla hartaudella. Tuloksena syntyi eräs vuoden lämminhenkisimmistä dokumenteista, joka kertoo neljän imitaattoriin elämästä ja unelmista. Heart of the Kingissä katsojat pääsevät tapaamaan maailman ainutta Elvis-pastoria, lapsi-Elviksiä, Elvis-karaokea ja ties mitä. Kaikki syvästä kunnioituksesta rock'n'rollin kuningasta kohtaan.

Yleisöpalkintoja kerännyt Heart of the King saapuu Rokumenttiin Pohjoismaiden ensi-iltaansa. Odotettavissa on festivaalin hymyä herättävin elokuva, joka pakottaa hyvälle tuulelle. Jo nettisivut saavat nauramaan. Ei 30 000 Elvis-imitaattoria voi olla väärässä.

"Elviksen kuollessa maailmassa oli noin 45 Elvis-imitaattoria, tänään heitä on yli 36 000. Jos tämä trendi jatkuu, niin kolme neljäsosaa maailman väestöstä tulee olemaan Elvis-imitaattoreita." — Sitaatti elokuvasta Heart of the King

 www.heartoftheking.com

 


Shane Stuart

The Heart of the King on ohjaaja Shane Stuartin esikoisteos. Omena ei ole kauaksi puusta pudonnut, sillä Shanen isä John Stuart on tunnetun Legend in Concertin tuottaja. Showssa imitoidaan julkkiksia. Vuonna 2003 Shane muutti Los Angelesiin ja pyrki Lee Starbergin instituuttiin, jonka jälkeen hän tuotti sekä näytteli indie-elokuvassa Self Medicated, joka voitti enemmän tunnustuksia kuin mikään muu filmi vuonna 2006. Tämä toimi Stuartin innoittajana Heart of the Kingiä tehtäessä.

 Takaisin ohjelmasivulle