Get Thrashed, The Story of Thrash Metal

Skandinavian ensi-ilta
Rick Ernst:
Get Thrashed, The Story of Thrash Metal
(USA, 2006)
100 min - Digibeta - English. Ei suomenkielistä tekstitystä.
Tuotanto: Saigon1515 Productions & Kundrat Productions

Get Thrashed on historiikki miehekkäimmästä musiikista mitä on. Nimittäin thrash-metallista. Ohjaaja Rick Ernst on tehnyt todellisen kulttuurityön haastatellessaan bändejä ja kerätessään materiaalia vauhdikkaimman, ilkeimmän ja sottaisimman musiikkityylin synnystä, kasvusta ja vaikutuksesta. Tarina alkaa Kalifornian Bay arealta jossa muuan Metallica soitti varhaisia tuotoksiaan paikallisilla takapihoilla. Musiikki oli hurjinta mitä ameriikoissa oli kuultu. Seuraan liittyivät Slayer, Anthrax, Exodus, Megadeth ja kymmenet muut – vallankumous oli käynnistynyt. 90-luvulla thrash kasvoi maailmanlaajuiseksi ilmiöksi ja Metallicasta muodostui suurin ja kaunein hevibändi kautta aikojen. Samalla alkuaikojen thrashin vimma laantui. Monet thrashin soihdunkantajista jäivät marginaaliin ja suositut yhtyeet kevensivät otettaan, Slayeria tietty lukuun ottamatta. Thrashin synnyttäjien vaikutuksen kuulee tänä päivänä metallin eri lajeissa ja vaikkapa grungessa. Hyvin verevästi thrashia elvyttävät kotimaassamme vaikkapa Stam1na ja Mokoma.

Rokumentti on hyvin ylpeä saadessaan palkitun Get Thrashed'n ohjelmistoonsa ensimmäisenä Pohjoismaissa. Dokumentti seuraa thrashin historiaa kiihkeästä alusta menestykseen ja taantumasta nykytilaan. Rankimmista rankimman musiikin tarinaa kertovat lukuisat muusikot Metallicasta In Flamesiin ja tietenkin uskolliset headbangerit jotka jaksavat yhä heiluttaa ohenevia hiuksiaan ilmassa. Ohjaaja Rick Ernst on urallaan ohjannut mm. Headbager's Ballia ja lukuisia muita musiikkiohjelmia joten mies tietänee mistä puhuu.

Heviä parempaa on vain hyvä hevi.

 www.getthrashed.com

 


Rick Ernst

Entinen freelance-televisiotuottaja Rick Ernst perusti vuonna 2003 Saigon1515 Production tuotantoyhtiön. Hänellä oli tavoitteena luoda ja tuottaa materiaalia, joka ei valtavirran medioissa päässyt esille. Uransa aikana Ernst on tuottanut tai työskennellyt yli sadan musiikkitelevision ohjelman parissa, mukana muun muassa Headbangers Ball, The State ja 120 Minutes.

 Takaisin ohjelmasivulle