Before the Music Dies

Suomen ensi-ilta
Andrew Shapter:
Before the Music Dies
(USA, 2006)
95 min - DVD - English
Tuotanto: B-Side Entertainment

Before the Music Dies on kannanotto amerikkalaiselle valtavirran musiikille. Elokuvan tekijät Andrew Shapter ja Joel Rasmussen etsivät vastausta kysymykseen, miksi nykypäivän valtavirran musiikki vaikuttaa niin paketoidulta ja samaa kaavaa toistavalta. Musiikkikanavat ja radioasemat soittavat rahalla tahkottujen tähdenlentojen uusimpia tyrkkyhittejä taukoamatta. Markkinatalous mainossopimuksineen näyttelee musiikkibisneksessä yhä merkittävämpää roolia ja markkinointibudjetti on sävellystä tärkeämpää. Vastausta etsiessään Shapter ja Rasmussen kiersivät elokuvaa tehdessään ympäri Amerikkaa haastatellen muusikoita, heidän fanejaan, kriitikoita ja levy-yhtiöiden edustajia. Totuudeksi paljastui, että hyvää musiikkia on olemassa ja saatavilla, se ei vain pääse parrasvaloihin.

Before the Music Dies sisältää haastatteluja ja musiikkia lukuisilta mielenkiintoisilta artisteilta kuten Calexicolta, Rootsin ?uestlovelta, My Morning Jacketilta, The Dave Matthews Bandilta ja Erykah Badulta. Kuuluisempien virkaveljiensä ohella ääneen pääsevät myös Seattlen katumuusikot ja Mississippin gospellaulajat. Joukon täydentävät vanhat herrat Eric Clapton ja Elvis Costello. Vaikka syvästi aatteellinen dokumentti keskittyykin Yhdysvaltojen musiikkiin, on aihe ajankohtainen myös soittolistojen hallitsemassa Suomessa. Dokumentin tekijäjoukkoon kuuluu vankkoja alan ammattilaisia, jotka ovat huolestuneita musiikin tilasta. Kehuttu ja palkittu elokuva esitetään Rokumentissa ensimmäistä kertaa Suomessa.

 www.beforethemusicdies.com

 


Andrew Shapter

Andrew Shapter on palkintoja ja pystejä kahminut kansainvälisesti tunnettu valokuvaaja. Hän on työskennellyt musiikkimaailmassa jo yli 15 vuotta ja nähnyt miltei kaiken. Työskenneltyään musiikin parissa Shapter ymmärsi millaisten asioiden kanssa muusikot joutuvat tekemisiin työssään pärjätäkseen bisneksessä. Tästä heräsikin ajatus kantaaottavan dokumentin Before The Music Dies tekemisestä.

 Takaisin ohjelmasivulle