Sami Parkkinen ja Jaakko Kilpiäinen:

Ulapalla (Suomi, 2006)

Tuotanto: Raja Production
55 min - DVD. Finnish.

Maailman ensi-ilta!

Ohjaajat paikalla näytöksissä


Ulapalla-dokumenttielokuva on "road movie" -henkinen kuvaus CMX:än, Kotiteollisuuden ja 51koodia -yhtyeiden konserttimatkasta tarunhohtoisella Saimaalla. Matkalla pysähdytään konsertoimaan Lappeenrannassa, Juvalla, Joensuussa ja Kuopiossa. Konserteissa ja laivamatkalla vierailee myös muita yhtyeitä ja suomalaisen rockin vaikuttajia.

Dokumentin pääosissa ovat Saimaa ja sen luonto sekä matkalla olevat rockpersoonat konserteineen. Rokkareita seuraa mediasirkus sekä Saimaalla veneillä ja laitureilla oleva yleisö. Rock-ammattilaisia piinaa rimpuilu nousu- ja laskuhumalan sekä krapulan samanaikaisessa läsnäolossa. Hauskanpitäminen ja ryypiskely hyvässä seurassa on tärkeä osa matkaa, mutta kuitenkin kaikista tärkeintä on itse keikka, mielentila johon kiteytyy rokin voima ja energia.

Laivamatkalla Jouni Hynynen löytää henkilökohtaisen nirvanansa keskellä Saimaata SS Heinäveden katolla. Jouni rakastaa kaikkia, mutta kuitenkin eniten itseään.

Tyyliltään Ulapalla on seurantadokumentti. Matkan tapahtumia kuvataan sellaisenaan muutamaa pääteemaa noudattaen. Kerronta etenee kronologisesti päiväkirjan tapaan usealla tasolla.


< takaisin

 

Savon Kinot oy Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Pohjois-Karjalan liitto Digitaalisen elokuvateatterikeskuksen kehittämisprojekti Joensuun Popmuusikot ry East Finland Film Comission Suomen elokuva-arkisto Sue