Harri Mielonen:

Pyhiinvaellus (Suomi, 2006)

Tuotanto: Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu
27min - DVD. Finnish.


Pohjois-Karjalassa, Tohmajärvellä, toimii aktiivinen Irwin Goodman -yhdistys. Irwinin ystävät ry Tohmajärvi pohjaa toimintansa edesmenneen kansantaiteilijan elämäntyön kunnioittamiseen. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toimii tohmajärveläinen maanviljelijä Ari Varonen. Hallitukseen kuuluvat Arin lisäksi Tero Tahvanainen, Jarno Sutinen ja Jussi Lappalainen. Kannatusjäseniä yhdistyksellä on noin 60. Kokouksissaan miehet pohtivat Irwinin merkitystä suomalaiselle musiikille, saunovat ja laulavat karaokea. Kesän ehdoton kohokohta on pyhiinvaellusretki Irwin Goodmanin haudalle Hämeenkyröön.

Pyhiinvaellus -dokumentissa seurataan yhdistyksen toimintaa ja ollaan mukana matkalla Irwinin viimeiselle leposijalle. Dokumentti on tehty oppilastyönä Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun viestinnän koulutusohjelmassa ja sen on ohjannut Harri Mielonen.


< takaisin

 

Savon Kinot oy Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Pohjois-Karjalan liitto Digitaalisen elokuvateatterikeskuksen kehittämisprojekti Joensuun Popmuusikot ry East Finland Film Comission Suomen elokuva-arkisto Sue