Festarielämää

17.11.2016

Artistien leffatärpit – Jouni Hynynen

Rokumentissa nähdään lauantaina Kotiteollisuus – Leirituomiolla -dokumentti, jonka näytökseen saamme vieraaksi myös itse Jouni Hynysen. Mitä Rokumentissa kannattaisi Hynysen mielestä mennä katsomaan?

1. Torstaina esitettävä Blackhearts -dokumentti, joka seuraa kolmen black metal -fanin matkaa kohti Norjaa, black metalin alkulähdettä.

– Matka mustan metallin ytimeen kuulostaa aina mielenkiintoiselta, vaikka en blakkistä kuuntelekaan. Mutta huumorimielessä toimii varmasti. Ja jos esittelyssä sanotaan ”kolumbialainen Héctor on valmis myymään sielunsa Saatanalle saadakseen viisumin Norjaan”, niin onhan tämä nähtävä.

2. M. A. Nummisen Kootut hillittömyydet sunnuntaina. Koosteessa nähdään otteita mestarin uralta viideltä vuosikymmeneltä.

– M.A. Numminen on tämän maan kovimpia kavereita, ja tähän pätkään on oikeasti koottu miehen kovimmat ”hillittömyydet”. Suosittelen ehdottomasti. Varmasti erittäin viihdyttävä.

3. Supersonic-dokumentti, nostalgiamatka Oasiksen ja brittipopin kulta-aikoihin, jonka toinen näytös esitetään lauantaina.

– Oasis ei koskaan ole minulle ollut se juttu, mutta tämä kiinnostaa jostain syystä. Ehkä siitä, että veljekset ovat ensimmäistä kertaa vuosiin suostuneet samaan projektiin. Ei tosin vieläkään samaan aikaan tai saman pöydän ääreen, mutta kuitenkin. Ja olen halukas antamaan Oasiksen musiikille vielä mahdollisuuden.

Hynysen tähdittämä, Saku Perinnön ohjaama, todellisuutta ja humalaista harhaa yhdistelevä Kotiteollisuus – Leirituomiolla -dokumentti ansaitsee Hynyseltä itseltäänkin uuden katselukerran.

– Vedin ensi-illassa niin rajut ”suojakännit”, etten muista pätkän lopusta mitään. Asia täytyy tarkistaa. Tarkistakaa tekin! Alkupää oli ainakin hyvin viihdyttävä. Ainakin äitini mielestä.


Myös nämä pitää Hynysen mielestä nähdä:

Showpainidokumentti Spandex Sapiens.
– Aikuinen mies trikoissa on aina mielenkiintoista katsottavaa.

Punk-dokumenttiklassikko The Decline of Western Civilization.
– Punk toimii aina.

Nyrkkeilijä Olli Mäestä kertova Hymyilevä mies -elokuva.
– Arvioni perustuu huhupuheisiin, mutta hyvään kotimaiseen kokopitkään elokuvaan ei turhan usein törmää.

Teksti: Sini Heinoja