Salad Days: A Decade of Punk in Washington, DC (1980-1990)

Scott Crawford: Salad Days: A Decade of Punk in Washington, DC (1980-1990)

Scott Crawford:
Salad Days: A Decade of Punk in Washington, DC (1980-1990) (Yhdysvallat, 2014)
90 min. • English
K-16
Teema: Rokumentti Selection

Vapise New York, sillä kyllä sitä Washington DC:ssäkin osataan. Salad Days on yksityiskohtainen, nopea ja hengästyttävän äänekäs dokumentti kaupungin hc-skenen kasvukivuista ja aikakaudesta, jolloin genren standardit asetettiin.

Valkoisen talon pyhän poliittisen kehdon varjossa muovautunut hardcoreskene oli aikanaan (ja miksei vieläkin) tärkeä ja vahva vastustus kaupungin kuivaa homogeenisyyttä vastaan. Nuorison viha, yhteisön voima ja vakaumuksien vahvuus saivat aikaan väkevän alakulttuurillisen liikkeen, jonka vetohevosina nähtiin bändejä kuten Minor Threat ja Bad Brains.

Musiikin takana oli myös paljon sosiopoliittisia aatteita, jotka hylkivät 80-luvun paradigmaa. Seksismiin, luokkaeroihin ja rasismin kimppuun hyökkäävä liike näytti missä kaapin paikka seisoo. Salad Days on dokkari, joka näyttää kaunistelematta miten aikakausi oli epäilemättä vihaisin, mutta myös tärkein vaihe näiden ihmisten elämää. Straight edge -liike, DIY-mentaliteetti ja vahva yhteisöllisyys, siitä on hardcore punk tehty.


« takaisin