Love

Gaspar Noé: Love

Gaspar Noé:
Love (Ranska, Belgia, 2015)
135 min. • English • Tekstitys suomeksi
K-18
Teema: Skene mainittu

Jos Lars von Trierin Nymph()maniac oli mielestäsi pelottomasti raja-aitoja rikkova luomus, et ole nähnyt vielä yhtään mitään. Melodraamoistaan ja omaleimaisesta ilmaisutyylistään tunnetun Gaspar Noén uutuuselokuva Love on häpeilemätöntä kolmiulotteista rakkautta, joka ottaa katsojansa hellästi, väkisin, intohimoisesti, likaisesti, kipeästi ja takuulla joka suunnasta.

Love on tarina nuoresta Murphystä, joka saa eräänä tammikuisena aamuna puhelun entisen tyttöystävänsä Electran äidiltä. Puhelu saa Murphyn muistelemaan hänen ja Electran myrskyisää romanssia, joka oli täynnä intohimoa, olemassaoloa ja rakkautta - erityisesti sitä fyysistä sellaista. Omalla tavallaan herkkä ja ilmiömäisen visuaalinen elokuva on niin täynnä sensuroimatonta seksiä, että herkempi voisi toivoa jotain jätettävän arvailujen varaan.

Elokuva aiheutti Cannesin elokuvajuhlilla aikamoisen kohinan, kun useat katsojat kävelivät ulos kesken näytöksen. Toisaalta, Noén kohdalla kerta ei ollut ensimmäinen - samoin kävi vuonna 2002 Irreversiblen näytöksessä. Tämä itsessään kuvaa ohjaajan teoksia osuvasti: niitä joko rakastaa tai vihaa. Välimuotoa ei ole.


« takaisin

 

Gaspar Noé: Love

Gaspar Noé: Love

Näytösaika:
Tapio sali 3 • La 14.11.2015 23:00 • Osta lippu »

Katso myös:
» Eden
» The Rocky Horror Picture Show
» Vierailu - The Visit

« takaisin