Dark Star - HR Giger's World

Belinda Sallin: Dark Star - HR Giger's World

Belinda Sallin:
Dark Star - HR Giger's World (Sveitsi, 2014)
95 min. • English
K18
Teema: Maailma ei ole totta

Hans Rudolf Gigerin tajunta suoltaa visioita ja kuvia, joiden ei todellakaan uskoisi olevan peräisin tästä maailmasta. Taiteilijan surrealismia ja miehen omin sanoin biomekaanista taidetta yhteen sulattava tyyli on omaleimainen ja tunnistettava. Taiteilijan tunnetuimpiin töihin kuuluu esimerkiksi Ridley Scottin legendaarisen Alien-elokuvan hahmosuunnitelmat, joilla Giger nappasi aikoinaan ansaitun Oscar-palkinnon.

Vähitäänkin häiritsevistä töistään tunnettua taiteilijaa ei kuitenkaan tule leimata synkäksi hörhöksi. Todiste sympaattisen taiteilijan huumorintajusta on esimerkiksi Gigerin omaan puutarhaan rakentama dystopinen kummitusjuna, jonka kiskot luikertelevat helvetillisten veistosten ja yksityiskohtaisten porttikonkien läpi koko tontin mitalla. Ja kaiken tämän taiteilija väkersi omin käsin vain koska, no, miksipä ei?

Tämä surrealistinen tutkimusmatka avaa ovet taiteilijan monipuoliseen uraan, mitä kummallisempia esineitä pursuilevaan synkkään kotitaloon ja työhuoneeseen, jonne päivä ei ole paistanut vuosiin. Gigerin lähipiiri kertoo hymyilyttävän kiehtovia tarinoita taiteilijasta ja siitä, millaista on työskennellä hänen kaltaisensa uniikin persoonan kanssa. Elokuva on täydellinen muistopuhe tälle kummalliselle pienelle miehelle, joka kuoli vain muutamia kuukausia ennen elokuvan ensi-iltaa.

» www.darkstar-movie.com


« takaisin

 

Belinda Sallin: Dark Star - HR Giger's World

Belinda Sallin: Dark Star - HR Giger's World

Näytösaika:
Tapio sali 3 • La 14.11.2015 12:45 • Osta lippu »

Katso myös:
» Wacken 3D - The Movie
» UFOs and Paranormal Phenomena - Encounter of the Fifth Kind
» Tunteiden temppelit

« takaisin