Drive

Nicolas Winding Refn:
Drive (Yhdysvallat, 2011)
104 min. • englanti • Tekstitys suomeksi
K-18

Drive sai aikaan saman reaktion, jonka koki nähdessään pikkupoikana ensimmäisen kerran Tarantinon Reservoir Dogsin. Miten mikään voikaan olla näin siistiä? Übertyylikäs elokuva on ehdottomasti koettava valkokankaalla ja marraskuun sateen kiillottama pimeys on siihen juuri oikea ympäristö.

Nicolas Winding Refn palkittiin parhaan ohjaajan palkinnolla Cannesissa ja siitä lähtien Drive on ollut kaikkien huulilla. Elokuva onkin juuri ohjauksen juhlaa. Driven käsikirjoitus ei mullista genreä, kyseessä on rikoselokuva, jossa joudutaan pulaan, kostetaan ja rakastetaan. Mutta Refn on saanut luotua elokuvaansa todella poikkeuksellisen upean tunnelman, joka nostaa sen täysin omalle jalustalleen. Pääosaa esittävä Ryan Gosling loistaa ilmeettömänä arjen sankarina, elokuvan kuvaus on kerrassaan komeaa ja musiikki...


Niin, todella suuri osa Driven ainutlaatuisesta tunnelmasta syntyy elokuvan soundtrackin ansiosta. Drive nosti huomion keskipisteeseen superhienot elektroartistit kuten Kavinskyn ja Desiren, sekä Suomenkin festivaalilavoilla sittemmin nähdyt indiesalaisuudet Chromaticsin ja Collegen.Katso myös:

» Jim Jarmusch: Mystery Train
» Lenny Abrahamson: Frank
» Gaspar No©: Enter the Void
» Jim Jarmusch: Mystery Train
» Lenny Abrahamson: Frank
» Gaspar No©: Enter the Void


« takaisin

Nicolas Winding Refn: Drive

Nicolas Winding Refn: Drive

Näytösaika:
Tapio 4 • Ti 11.11.2014 18:00

« takaisin