Europe In 8 Bits

Javier Polo:
Europe In 8 Bits (Espanja, 2013)
76 min. • saksa, ranska, englanti, italia, espanja • Tekstitys englanniksi
-S-

Chiptune kicks ass! Europe in 8 Bits on dokumenttielokuva pelikonsoleilla tuotetusta elektronisesta musiikista ja nykyajan pellepelottomista, jotka kokoavat instrumenttinsa kaatopaikoilta ja kirpputoreilta. Leffa tarjoaa Commodore-64-sukupolvelle aikamatkan lapsuuteen ja valottaa samalla mielenkiintoista ja eläväistä musiikkigenreä.

Suomalaisille tutuin chiptune-artisti lienee Huoratron, jonka kansainvälinen ura käynnistyi gameboy-konsoleilla tuotetulla musiikilla. Europe in 8 Bits esittelee useita kasibitin nimeen vannovia artisteja, jotka työstävät musiikkia vanhoilla pelikonsoleilla. Osa artisteista yksinkertaisesti vain rakastaa kasibittistä soundia, toisille hylättyjen laitteiden käyttäminen musiikin teossa on vastalause kulutuskulttuurille. Skene elää vahvasti DIY-hengessä, jossa musiikkiteollisuuden lainalaisuudet eivät vallitse. Musiikkia jaetaan ilmaiseksi ja tekeminen itsessään on riittävä palkinto.

Europe in 8 Bits yhdistelee skenen aktiivien haastatteluja, keikkatallenteita sekä hupaisia arkistopätkiä. Useita festareita kiertänyt elokuva on viihdyttävä sukellus konemusiikin punkkareiden alakulttuuriin; energiajuomien, paksujen pikseleiden ja rakastettavien soundien maailmaan!

Leffan jälkeen Kerubin Salissa Fiktio ry:n bileissä esiintyy Joensuun oma chiptune-sankari OJJ!

» europein8bits.comKatso myös:

» Maurice Steenbergen: Oldschool Renegades
» Jeff Broadway: Our Vinyl Weighs a Ton
» Will Lovelace, Dylan Southern: Shut Up and Play the Hits
» Maurice Steenbergen: Oldschool Renegades
» Jeff Broadway: Our Vinyl Weighs a Ton
» Will Lovelace, Dylan Southern: Shut Up and Play the Hits


« takaisin

Javier Polo: Europe in 8 Bits

Javier Polo: Europe in 8 Bits

Näytösaika:
Kerubi • To 13.11.2014 20:00

« takaisin