Monsterimies

Antti Haase:
Monsterimies (Suomi, 2014)
85 min. • suomi
K-7

Monsterimies on dokumenttielokuva Tomi Putaansuusta - isoksi mieheksi kasvaneesta lapsesta, jonka unelma on olla hirviö. Paljon herkullisempaa kohdetta musiikkielokuvalle ei voisi olla. Putaansuu saavutti unelmansa Lordin euroviisuvoiton myötä, mutta kotimaa kääntyi julmasti yhtyettä vastaan. Suosio ja levynmyynti laskivat, osallistuminen kuorosotaan oli virhe, velkaa kasaantui. Lordi päätyi soittamaan joulupukin luolaan venäläisille yritysvieraille. Lapsuudenunelmalta oli katketa siivet.

Monsterimiehen tarina on kiehtova ja jokaiselle suomalaiselle tuttu. Lordi nousi koko kansan ilmiöksi vuonna 2006 bändin voittaessa Euroviisut. Antti Haasen elokuva starttaa viiden vuoden päästä voitosta, jolloin viisuhuuma on enää katkera muisto. Bändi on velkaa parisataatuhatta eroa, jäsenistö kriiseilee ja tulevaisuus on enemmän kuin epävarma. Kamera seuraa Putaansuun arkea, paljon ollaan kotona Rovaniemellä, jossa äiti yhä huolehtii hirviöpojastaan.

Elokuvan parasta antia ovat Putaansuun lapsuuden valokuvat ja äidin haastattelut, jotka paljastavat käsittämättömän intohimon ja miltei sairaalloisen pakon Lordin takaa. Putaansuulle Lordi ei ole vaihtoehto, se on hänen elämänsä. Yhtyeen tulevan levyn menestys ratkaisee pysyykö mies järjissään ja hengissä. Monsterimies saa tuntemaan suurta sympatiaa tuota isoa pikkupoikaa kohtaan, joka ei pelännyt hirviöitä sängyn alla, vaan halusi olla yksi heistä.



Katso myös:

» Don Argott: Lamb of God: As the Palaces Burn
» Ragnar Bragason: Metalhead
» Lasse Keso: Tolonen
» Don Argott: Lamb of God: As the Palaces Burn
» Ragnar Bragason: Metalhead
» Lasse Keso: Tolonen


Antti Haase: Monsterimies

Antti Haase: Monsterimies

Näytösaika:
Tapio 3 • Pe 14.11.2014 18:30

« takaisin