20,000 Days on Earth

Iain Forsyth, Jane Pollard:
20,000 Days on Earth (Iso-Britannia, 2014)
97 min. • englanti • Tekstitys suomeksi

Nick Cave on maailman coolein rocktähti. Tästä ei neuvotella. Entisen heroiiniaddiktin perikuvan ja kaikkien goottien kuninkaan karisma on vanhemmiten kasvanut huimiin mittoihin ja musiikillisesti Cave elää tällä hetkellä kultakauttaan. Runsaasti innostusta herättänyt 20,000 Days on Earth on elokuva Caven arjesta. Tavallisesta dokkarista ei kuitenkaan ole kyse.

Vuoden 2014 Sundance -elokuvafestivaalilla palkittu ja festarinäytöksiä loppuunmyynyt 20,000 Days on Earth on dokufiktiivinen elokuva kuvitteellisesta vuorokaudesta muusikko-kirjailija Nick Caven elämässä. Ohjaajat sekoittavat dokumentaarista otetta ja fiktiota kuvatessaan Caven taiteellista prosessia ja tekstien syntyä. Intiimi henkilökuva avaa myyttisen kultti-ikonin elämänfilosofiaa, mutta Caven ohella ääneen pääsevät myös miehen ystävät ja työtoverit Warren Ellis, Kylie Minogue ja Ray Winstone. Tarinan ohella katsojaa hemmotellaan räjähtävillä keikkataltioinneilla, jotka ulottuvat legendaarisen The Birthday Partyn aikoihin saakka.

20,000 Days on Earth ei ole yksinomaan musiikkielokuva tai Nick Caven biografia – elokuva on erittäin inspiroiva kuvaus taiteellisesta prosessista. Elokuvassa sukelletaan Caven luovuuden ytimeen ja kysytään mikä lopulta tekee ihmisestä ihmisen. Caven oman filosofian mukaan onnistuminen ei ole taiteessa oleellista. Tärkeää on kääntää kaikki kivet ja etsiä luovuuden pohjamullasta kaikkein mielenkiintoisimmat ideat.

» www.20000daysonearth.com



Katso myös:

» Nick Fenton, Peter Strickland: Björk: Biophilia Live
» John Dullaghan: Bukowski: Born Into This
» Lenny Abrahamson: Frank
» Nick Fenton, Peter Strickland: Björk: Biophilia Live
» John Dullaghan: Bukowski: Born Into This
» Lenny Abrahamson: Frank


Iain Forsyth, Jane Pollard: 20,000 Days on Earth

Iain Forsyth, Jane Pollard: 20,000 Days on Earth

Näytösaika:
Tapio 1 • Ke 12.11.2014 19:00

« takaisin