Two Raging Grannies

Håvard Bustnes:
Two Raging Grannies (Norja, 2014)
78 min. • englanti
-S-

Two Raging Grannies on lämminhenkinen dokumenttielokuva kahdesta rohkeasta leidistä, jotka haluavat haastaa kapitalismin. Rollaattorit kirskuen he lähtevät etsimään vastausta kysymykseen: miksi talouden pitää aina kasvaa ja kestääkö maapallomme sen?

Shirley (90 v.) ja Hinda (84 v.) ovat parhaat ystävät. He tuntevat toisensa niin hyvin, että kinastelevat koko ajan ja lähes kaikesta. Yhdestä asiasta he ovat kuitenkin samaa mieltä: tämän päivän talouselämä ei ole kestävällä pohjalla, jatkuva kasvu on mahdoton ajatus. Eikä tämä ole vain ekonomistien, vaan meidän kaikkien yhteinen ongelma. Shirley ja Hinda päättävät ratkaista asian.

Kysymys talouskasvun tarpeellisuudesta osoittautuu yllättävän vaikeaksi selvitettäväksi. Naiset soittavat Maailmanpankkiin, soluttautuvat talouskonferenssiin ja ekonomian luennolle, mutta vastausta ei tunnu löytyvän. Suloiset leidit saavat kysymyksineen pankkiirit ja pukumiehet raivon partaalle.

Two Raging Grannies on positiivisuudessaan ja inhimillisyydessään kerrassaan riemastuttava elokuva. Shirleyn ja Hindan ruohonjuuritason aktivismi herättää ajattelemaan maailman tilaa. Onko kulkemamme tie oikea? Pitääkö kaiken kasvaa? Kuka osaa vastata?

» www.tworaginggrannies.com



Katso myös:

» Mark Mori: Bettie Page Reveals All!
» Alex Gibney: Finding Fela
» Kai Sehr: Skateistan
» Mark Mori: Bettie Page Reveals All!
» Alex Gibney: Finding Fela
» Kai Sehr: Skateistan


Håvard Bustnes: Two Raging Grannies

Håvard Bustnes: Two Raging Grannies

Näytösaika:
Tapio 4 • Su 16.11.2014 13:00

« takaisin