Bettie Page Reveals All!

Mark Mori:
Bettie Page Reveals All! (Yhdysvallat, 2013)
101 min. • englanti
K-12

Pin up -kuningatar Bettie Pagea väitetään kuvatun enemmän kuin Marilyn Monroeta tai Cindy Crawfordia yhteensä. Paljastavista kuvista huolimatta kulttimaineeseen kohonnut Page piti henkilökohtaisen elämänsä omanaan. Tuore dokumenttielokuva Bettie Page Reveals All! paljastaa naisen pinnan alta.

Normeista piittaamattoman Bettie Pagen voidaan katsoa olevan seksuaalisen vapautumisen symboli. Hän oli kiehtova yhdistelmä rohkean avointa seksuaalisuutta sekä naapurintyttömäisyyttä. Mutta Page ei ollut ainoastaan kaunis kuori. Älykäs, moderni ja monin tavoin lahjakas nainen suunnitteli muun muassa oman vaatemallistonsa. Pagen tavaramerkiksi muodostunut tyyli on vaikuttanut laajalti niin muotimaailmaan, elokuviin kuin musiikkiinkin.

Vuonna 2008 kuolleesta Pagesta tuli jo varhain glamour-ikoni, joka aurasi tietä muille tähdille. Omaelämäkerrallinen Reveals All! on pääosin Bettien itsensä kertoma sukellus tähden vaiherikkaaseen elämään, johon kuului useampi epäonninen avioliitto, uskoon tuleminen sekä mielenterveysongelmat, jotka johtivat dramaattisiin tapahtumasarjoihin. Aikanaan Page joutui jopa tuomituksi €säädyttömän käytöksen€ vuoksi, muttei silti pitänyt itseään vallankumouksellisena. Salaperäinen katoaminen julkisuudesta 34-vuotiaana sai monet epäilemään, onko vuosia piilossa pysytellyt Page enää edes elossa.

Animaatioin ja valokuvin rytmitetty dokumentti todistaa, että Pagen ikoninen status on ansaittu, sillä hän todella muutti vallitsevia arvoja. Jokaisen vahvan naisen ja 50-luvun estetiikan ystävän must-see.

» www.bettiepagemovie.com



Katso myös:

» John Dullaghan: Bukowski: Born Into This
» Sini Anderson: The Punk Singer
» Håvard Bustnes: Two Raging Grannies
» John Dullaghan: Bukowski: Born Into This
» Sini Anderson: The Punk Singer
» Håvard Bustnes: Two Raging Grannies


Mark Mori: Bettie Page Reveals All!

Mark Mori: Bettie Page Reveals All!

Näytösaika:
Tapio 4 • La 15.11.2014 21:15

« takaisin