Sound City

Dave Grohl:
Sound City (USA, 2013)
108 min. • Englanti
-S-

Vuonna 1991 Dave Grohl oli äänittämässä Nirvanan Nevermind -albumia Kalifornian San Fernando Valleyssä, äänitysstudiossa nimeltä Sound City Studios. Kun studio kaksikymmentä vuotta myöhemmin suljettiin, Grohl osti jäämistöstä ainutlaatuisen analogisen Neve€“mikseripöydän sekä päätti tehdä Sound Citystä elokuvan.

Sound Cityssä sen ainutlaatuisella laitteistolla ovat Nirvanan lisäksi äänittäneet muun muassa Neil Young, Guns€N€Roses, Fleetwood Mac ja monet muut. Elokuva kertoo studion tarinan aina vuodesta 1969 vuoteen 2011 asti. Dave Grohl pyysi Sound Cityssä äänittäneitä muusikoita kokoontumaan, muistelemaan Sound Cityssä tehtyjä levyjä sekä tekemään vielä yhden albumin tällä legendaarisella äänityslaitteistolla.

Dave Grohlin ohjaamassa dokumentissa keskustellaan myös digitaaliseen aikaan siirtymisestä ja sen vaikutuksista musiikkiin: kuinka säilyttää inhimillinen ote musiikissa, kun kaikkea voidaan manipuloida? Sound City on kunnianosoitus niille, jotka rakastavat musiikkia ja sen tekemistä. Tyylikäs ja erinomaiselta soundaava elokuva pääsee oikeuksiinsa vasta elokuvateatterissa katsottuna.

» buy.soundcitymovie.com« takaisin

Dave Grohl: Sound City

Dave Grohl: Sound City

Su 17.11.2013 15:15 Tapio 3