Filmage: The Story of Descendents/All

Matt Riggle, Deedle LaCour:
Filmage: The Story of Descendents/All (USA, 2013)
90 min. • Englanti
K-12

Descendents ja sen jäsenten projekti All ovat kulttiaseman saavuttaneita bändejä, jotka ovat vaikuttaneet jenkkipunkin kehitykseen ratkaisevasti. Lähes jokainen popahtavaa punkrockia tai skeittipunkkia soittava yhtye mainitsee Descendentsin esikuvakseen ja bändi sai muun muassa Dave Grohlin tarttumaan rumpukapuloihin. Vaikkei Silly Girl ja muut loistohitit olisivatkaan niin tuttuja, niin useimmat tunnistavat Descendentsin logon, laulaja Milon piirroshahmon.

Descendents ei koskaan ole menestynyt kuten seuraajansa Green Day, NOFX tai Offspring, mutta siihen on syynsä. Bändin pariminuuttiset biisit ovat liian rujoja taivaskanaville ja yhtyeen jäsenien intressit ovat toisaalla. Descendentsin soittajille menestystä tärkeämpää ovat kalastus, kahvi, huonot vitsit, hengailu ja punkin räimiminen autotallissa. Perusarvot ovat siis kohdallaan, joka tulee esiin myös rumpali Bill Stevensonin määritelmässä: €coffee'd-out blend of rock-surf-pop-punk music€. Descendentsin kokoonpanot ovat vaihdelleet, mutta meininki on pysynyt yhtä autenttisena kuin aina ennenkin, moninaisista vaiheista ja vastoinkäymisistä huolimatta.

Filmage koostuu Descendentsin entisten ja nykyisten jäsenten haastatteluista sekä Dave Grohlin, Mike Wattin ja Brett Gurewitzin kaltaisten fanien kertomuksista. Dokumentin kerrontatapaa piristävät humoristiset animaatiopätkät, jotka korostavat Descendentsin €omintakeista€ huumorintajua. Filmage: The Story of Descendents/All ei ole pelkästään tarina kahdesta bändistä, vaan myös aikamatka pop- ja skeittipunkin alkulähteille.

» www.filmagemovie.com« takaisin

Matt Riggle, Deedle LaCour: Filmage: The Story of The Descendets/all

Matt Riggle, Deedle LaCour: Filmage: The Story of The Descendets/all

La 16.11.2013 14:00 Kerubi