Festarielšmšš

Levyt liikkuu, kirjat tulevat perästä

Ma 18.11.2013 17:06

Klikkaa Rokumentin päätöspäivän tapahtumiin kuuluneille levymessuille saatiin neljä kauppiasta lisää viime vuoteen verrattuna. Järjestävän tahon Levy-Eskojen Tommi Piipponen oli mielissään kolmannen kerran järjestettävistä messuista, vaikka tila meinasikin loppua kesken.

- Yhdestätoista yhteen tupa oli täynnä väkeä. Messuilta saa sitä tavaraa, mitä ei kaupoissa välttämättä vielä ole. Lisäksi monet kauppiaat säästävät messuvieraille harvinaisuuksia, Piipponen paljastaa.

Suurin osa kauppiaista oli yksityishenkilöitä pääkaupunkiseudulta. Myös muun muassa Savonlinnasta sekä länsinaapurista oli saapunut paikalle myyjiä.

Kirjojen keräily hiljaisempaa

Kirjavan Sataman kauppias Jouko Lehto oli myymässä musiikkiaiheisia kirjaerikoisuuksia. Muutama LP-levykin oli matkassa, mutta ne menivät melkein heti naapuripöydän levykauppiaalle. Kirjat eivät käyneet kaupaksi ihan niin hyvin kuin levyt, mutta Lehto sanookin lähteneensä kokeilun vuoksi mukaan.

- Musafanit hakevat tietonsa useammin internetistä, koska onhan se nopeampaa, Lehto arvioi pientä menekkiä.

17 vuoden ajan antikvariaattia pitäneelle Lehtolle tarjotaan viikoittain jopa vaunulastillisia kirjoja.

- On oltava hyvin valikoiva. Ennen ihmiset ostivat sotahistoriasta kertovaa kirjallisuutta, sekä metsästys- ja kalastusaiheisia kirjoja. Nykyisin kiinnostaa psykologia, ja siinä erityisesti nykyajan pahoinvointisuutta käsittelevät teokset.

Yksi alue kirjamyynnissäkin kuitenkin pysyy.

- Klassikoita kysytään aina, kuten Sinuhea tai Rikosta ja rangaistusta, Lehto lisää.

 —Niina Mutanen, Verkkotoimitus


« takaisin
« Edellinen juttu