Festarielšmšš

‚€ĚOi, neiti kaunisp√§iv√§‚€Ě - Kaukolasipartio vauhdissa

Su 17.11.2013 22:48

Klikkaa Lauantaina Tapiossa esitetyssä dokumentissa Kaukolasipartio: Neiti kaunispäivää etsimässä päästiin seuraamaan pohjoiskarjalalaisen viihderyhmä Kaukolasipartion musiikkivideon kuvauksia ja niihin liittyviä hauskoja edesottamuksia Espanjan auringon alla. Dokumentin päätyttyä yleisö sai myös ainutkertaisen tilaisuuden kokea Kaukolasipartion keikka livenä leffateatterissa.

Dokumentissa etsitään sen nimen mukaisesti Neiti Kaunispäivää, sillä Kaukolasipartio tarvitsee naisnäyttelijöitä Neiti Kaunispäivä -nimiselle musiikkivideolleen. Nämä näyttelijät jäsenten on määrä etsiä ja saada ylipuhuttua mukaan kaupungin kaduilta. Tehtävä osoittautuu melko hankalaksi, mutta ahkera yrittäminen palkitaan lopulta, ja musiikkivideo saadaan kuvattua.

Elokuvassa nähdään todellista asialle omistautumista ja itsensä likoon laittamista - on liian tiukkoja minishortseja miesten päällä sekä monia päin kasvoja kaadettuja vesilasillisia. Dokumentti on kaikenkaikkiaan viihdyttävä ja hauska. Myös Kaukolasipartion musiikki on humoristista ja pilke silmäkulmassa tehtyä. Esimerkiksi Neiti Kaunispäivä -biisin iskelmämäisyys tuo oman huvittavan lisänsä kekseliäisiin sanoituksiin.

Kaiken humoristisuuden ja viihdearvon Kaukolasipartion jäsenten toiminnassa dokumentilla on kuitenkin myös jotakin, josta ottaa oppia. He kohtaavat matkallaan vastoinkäymisiä, mutta osaavat ottaa nekin sopivasti huumorilla höystettynä, ja mikä tärkeintä, lannistumatta. Kun Kaukolasipartio esimerkiksi saa kaupunginpormestarilta kieltävän vastauksen pyytäessään soittolupaa, he eivät jätä asiaa siihen, ja näin ollen pääsevät kuin pääsevätkin lopulta esiintymään.

Dokumentin päätyttyä salin eturivistä ponnahtivat esille ketkäs muutkaan kuin itse bändin jäsenet, ja yleisö sai kunnian päästä seuraamaan bändin livekeikkaa leffateatterissa. Keikalla kuultiin viihderyhmän uusimpia aikaansaannoksia, joita ei oltu vielä esitetty missään.

Keikan perusteella Kaukolasipartion jäsenet hallitsevat esiintymisen ja viihdyttämisen taidon: kaikilla heillä oli läpi koko keikan energinen, mutta rento asenne, ja he heittelivät vitsejä vähän joka väliin. Heidän hyväntuulisuutensa tarttui väkisin. Erityisesti Ilja Tepon sekä Johannes Tepon, joka muun muassa Kesyttämätön leijona -kappaleen aikana hyppeli penkkirivien välissä leijonaa matkien, eläytyminen oli kunnioitettavaa.

Toisaalta täytyy myös todeta, että kaikki bändin jäsenet olivat hyvien esiintyjien lisäksi myös varsin laulu- ja soittotaitoisia. He vaihtoivat soittimesta toiseen ja stemmojen laulaminenkin hoitui ongelmitta. Pelkkää puhdasta pelleilyä ja häseltämistä kokoonpanon toiminta ei siis ole.

Tämä keikka oli ainakin minulle ainutkertainen kokemus - enpä ole ennen kuullut elävää musiikkia elokuvissa. Mielestäni oli mainio ja omalaatuinen idea ottaa keikka mukaan esitettäväksi dokumentin yhteydessä.

 —Elina Saarela, Verkkotoimitus


« takaisin
Seuraava juttu » « Edellinen juttu