Jason Becker: Not Dead Yet

Jesse Vile:
Jason Becker: Not Dead Yet (UK, 2012)
87 min. - Englanti

Vuonna 1989 parikymppinen kalifornialaisjannu Jason Becker eli kitarasankarin unelmaa. Cacophony-yhtyeen toinen johtohahmo (toinenhan oli sittemmin Megadethissä loistanut Marty Friedman) poseerasi arvostetuimpien kitaralehtien kansissa ja oli juuri napannut tavoitellun kiinnityksen David Lee Rothin bändissä itsensä Steve Vain korvaajana. Amerikkalainen unelma ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä vain viikkoa myöhemmin Jasonilla diagnosoitiin liikehermoja rappeuttava ALS-tauti ja lääkärit antoivat hänelle ainoastaan 3-5 vuotta elinaikaa. Kaikkien aikojen nopeimpiin kuuluvan kitaristin tarina oli ohi. Näin luultiin.

Jason Becker pystyi osallistumaan David Lee Rothin levyn äänityksiin kuntonsa heikkenemisestä huolimatta, mutta toiveet tulevasta maailmankiertueesta täytyi unohtaa. Nuori mies muutti takaisin vanhempiensa luokse, jotka alkoivat pitää huolta nopeasti rappeutuvasta pojastaan. Becker menetti sairaudelle kykynsä kävellä ja puhua. Hänestä tuli ruumiinsa vanki.

Toivottomasta tilanteesta huolimatta Jason Becker ei suostunut luovuttamaan. Not Dead Yet kuvaa uskomatonta selviytymiskamppailua ja tolkutonta tahdonvoimaa. Jason työskentelee yhä apunaan silmien liikkeitä lukeva tietokonejärjestelmä, joka mahdollistaa kirjoittamisen ja äänittämisen. Hän myös kommunikoi silmillään. Vastoin kaikkia odotuksia Jason Becker siis yli kaksikymmentä vuotta sairastumisensa jälkeen elää musiikkia, vastaanottaa faneja ja mikä tärkeintä, elää ylipäätään.

Jason Becker: Not Dead Yet on koskettava tarina haaveista, perheestä ja henkisistä voimavaroista. Sekä tietenkin maailman nopeimmista kitarasooloista!

» www.jasonbeckermovie.com



Katso myös:

» Kenneth Thomas: Blood, Sweat + Vinyl: The DIY in the 21st Century
» Don Argott, Demian Fenton: Last Days Here
» Yasin Hillborg: Så Jävla Metal
» Kenneth Thomas: Blood, Sweat + Vinyl: The DIY in the 21st Century
» Don Argott, Demian Fenton: Last Days Here
» Yasin Hillborg: Så Jävla Metal


« takaisin

Jason Becker: Not Dead Yet

Jason Becker: Not Dead Yet

To 15.11.2012 20:30 Tapio 3