Dragonslayer

Tristan Patterson:
Dragonslayer (USA, 2011)
74 min. - Englanti
K-12

Ohjaaja Tristan Patterson muistelee tapaamistaan elokuvansa päähenkilön, Josh €Skreech€ Sandovalin kanssa: €Tapasin hänet juhlissa Chinossa. Hänellä oli limenvärinen irokeesi ja samanvärinen t-paita, joka mainosti levyttämätöntä punkbändiä. Hän näytti aliravitulta ja eksyneeltä ja sanoi ottaneensa viisi tablettia happoa. Hänen kanssaan oli mahdotonta puhua. Sitten näin hänen skeittaavan.€

Dragonslayer on löytö. South by Southwestissä palkittu indiehelmi kertoo omalla aaltopituudellaan elävästä paikallisesta skeittilegendasta ja tuoreesta isästä, jonka elämän ikuinen kesä joutuu törmäyskurssille tulevaisuuden kanssa. Edessä on muutakin kuin sekoilua sekä lautailua hylätyissä uima-altaissa rapistuvissa lähiöissä auringonpaisteisen Kalifornian kultaisen taivaan alla. Mutta mitä? Ja varsinkin, mutta miten?

Palkittu ja punkrockilla tavalla satuttavan kaunis Dragonslayer on manifesti nuoruudelle, rakkaudelle, selviytymiselle ja skeittaukselle romahtavan yhteiskunnan ja ankean huomisen syleilyssä. Elokuvan soundtrack on täynnä tyylikästä indierockia ja Pattersonin kuvausjälki on upean särmikästä ja oivaltavaa. Hän onnistuu kuvaamaan Skreechin säröisen persoonan kautta skeittilehdistä tutun amerikkalaisen unelman kääntöpuolta €“ eksynyttä ja päihtynyttä nuorta miestä, joka elää ikuisen nuoruuden viimeisiä hetkiä.

Skeittielokuva Dragonslayer sopii myös kaikille, joille Frontside ollie tuo mieleen teinitähden erivärisissä lenkkareissa.



Katso myös:

» Marten Persiel: This Ain€t California
» Stacy Peralta: Bones Brigade: An Autobiography
» AleX Hammond, Ian Markiewich: Better Than Something: Jay Reatard
» Marten Persiel: This Ain€t California
» Stacy Peralta: Bones Brigade: An Autobiography
» AleX Hammond, Ian Markiewich: Better Than Something: Jay Reatard


« takaisin

Dragonslayer

Dragonslayer

La 17.11.2012 17:00 Tapio 3