Amazing Journey: The Story of The Who

Paul Crowder, Murray Lerner:
Amazing Journey: The Story of The Who (UK, USA, 2007)
120 min. - Englanti

Kumpi oli kovin, Beatles vai Rolling Stones? Ikiaikaista väittelyä on jatkuttu loputtomiin, tajuamatta, että kysymys on turha. Oli turpeahuulilla tai polkkatukilla hittejä kuinka paljon tahansa, brittirockin coolein ryhmä on iänkaikkisesti ja aina The Who.

The Whon tuulinen taival Lontoo-modeista maailman voimakkaimmaksi ja äänekkäimmäksi rockbändiksi kerrotaan lopultakin juurta jaksain Murray Lernerin ja Paul Crowderin elokuvassa Amazing Journey. Leffassa käydään läpi bändin taiteelliset nousut ja laskut, maailmanmenestys, legendaarisen mielipuoliset live-esiintymiset, rokkioopperat Tommy ja Quadrophenia, sisäiset ristiriidat sekä kahden jäsenen (basisti John Entwistle ja sekopäärumpali Keith Moon) kuolemat. Osansa saa myös bändin paluu esiintymislavoille uusien laulujen kera, 20 vuotta lopettamisen jälkeen.

Amazing Journeyta yksityiskohtaisempaa ja paremmin tehtyä historiikkia The Whosta ei ole olemassa, joten elokuva kuuluu jokaisen rockfanin must see -listalle. Kattava paketti sisältää runsaan arkistomateriaalin lisäksi haastattelut niin yhtyeen jäseniltä kuin faneiltakin The Edgestä Eddie Vedderiin. Ja mikä tärkeintä, yhtyeen ominaislaatuinen energia puskee valkokankaalta silmiin, korviin ja syliin.



« takaisin

Amazing Journey: The Story of the Who

Amazing Journey: The Story of the Who

Su 18.11.2012 15:30 Kerubi