Last Days Here

Don Argott, Demian Fenton:
Last Days Here (USA, 2011)
92 min. - Englanti
K-18

Anvil-leffan päähenkilöt olivat epäonnestaan huolimatta sympaattisia setiä. Last Days Heressa nähdään toisenlainen hevireliikki: Pentagram-yhtyeen Bobby Liebling on elokuvan käynnistyessä totaalinen ihmisraunio. 1970-luvun raskaan rockin pioneeri asuu vanhempiensa kellarissa, tuhoavassa koukussa heroiiniin ja crackiin, harhaisena, ja hampaattomana. Kuoleman läheisyys haisee katsomon takariville saakka.

Pentagram mokasi jo aktiiviaikanaan useita merkittäviä urakehitysmahdollisuuksia ja kulttibändin satunnaiset paluuyritykset päättyivät laulusolistin sekoiluun. Kellarin sohvalla itseään verille raapivalla Lieblingillä on vanhempiensa lisäksi vielä yksi ystävä, joka uskoo häneen. Manageri Sean Pelletier haluaa kaikin keinoin saada Bobbyn pohjalta pintaa kohti ja samalla elvyttää Pentagramin uran uuteen kukoistukseen. Tehtävän hankaluus on Pelletierille selvää. mutta hän on valmis tekemään kaikkensa saadakseen Bobbyn uskollisen yleisön eteen lavalle. Onko Bobbysta vastaamaan haasteeseen? Pystyykö hän riuhtoutumaan irti itsetuhosta ja sitoutumaan musiikkiin, ihmisiin ja koko elämään tavalla, joka lähtötilanteessa vaikuttaa armottoman kaukaiselta?

Last Days Here on inhorealistisenkin koskettava elokuva täydellisestä ihmisen rappiosta, uuden mahdollisuuden tavoittelusta ja uskomattomasta rakkaudesta. Se ahdistaa, se ilahduttaa, se puistattaa, se hämmästyttää. Ja onhan siinä kaiken tuskan lisäksi ihan hiton kovaa musiikkiakin!

Last Days Here voitti Barcelonan In-Edit-festivaalin pääpalkinnon vuonna 2011.« takaisin

Last Days Here

Last Days Here

Ke 14.11.2012 20:15 Tapio 4
Pe 16.11.2012 22:00 Tapio 3