Festarielšmšš

Kimmo Suomalaisen tärpit

La 10.11.2012 08:09

Levy-Eskojen Kimmon tuntevat kaikki joensuulaiset musiikinystävät, vaikka mies muuta väittäisikin. Loistavan musiikin lisäksi esimerkiksi Risto Isomäen tuotannon joensuulaisille poppareille esitellyt herrasmies kuvailee itseään seuraavalla tavalla:

"Kimmo, ystäviensä armosta levykauppiaaksi päätynyt ammattihuolestuja. Musiikin myötävaikutuksella saanut herätyksen myös maailmanparannukselle. Tykkää saada tietoa vääryyksistä, mutta tuskastuu yksilön voimattomuteen tehdä asioille juuri mitään. Yrittää silti. Vältää pahojen yhtiöiden tuotteita sekä epäreilua ravintoa. Ihmettelee jatkuvan talouskasvuajattelun suhdetta alati pahenevaan ylikulutukseen."

Kimmon tärpit Rokumentin ohjelmistosta:

Into Eternity

Koska olen itse tällainen maailmanlopun maakari, niin valintani on ilman muuta Into Eternity. En voi käsittää miksi monimutkaisiakin ongelmia ratkova olento ottaa sähkön tuotannossaan niin ison riskin, että vielä tämän hetkisellä kokemuksella ja tiedollakin rakentaa lisää ydinvoimaa. Eihän se 100 000 vuotta ole tietysti kovin pitkä aika ja varmasti kaikki ydinjäte on takuuvarmassa tallessa tuon hetken, mutta mikään raha maailmassa ei ole mielestäni sen kuolemanpelin arvoista. Kaikkine murheineni nukun jo nyt huonosti, mutta tämä elokuva on silti nähtävä.

Säilöttyjä unelmia

Koska jo lapsena tykkäsin tuohtua Karpon kertomista asioita, niin valintani on ilman muuta myös Säilöttyjä unelmia. Tämän elokuvan nähtyäni boikottilistani tulee oletettavasti jatkumaan sellaiseksi, että keski-iän syyksi laittama keskivartaloistumiseni loppuu nyt.

If a Tree Falls: A Story of the Earth Liberation Front

Koska epäilen voimakkaasti suuryhtiöiden tarkoitusperiä ja olen vakaasti sitä mieltä, että ahneuksissamme pilaamme ympäristömme, niin mielenkiintoni on ilman muuta kohdistuva myös elokuvaan If a Tree Falls: A Story of the Earth Liberation Front. Arvostan ihmisiä jotka pistävät itsensä likoon yhteisen maapallomme puolesta. Itsestäni ei siihen ole, mutta näitä sankareita käyn ihailemassa elokuvateatterin lämpimässä ja kuvittelen itsekin olevani osa hiekkaa rahakoneiston rattaissa.


« takaisin
Seuraava juttu » « Edellinen juttu