Elävänä: Eero Raittinen & Jarkka Rissanen

Mikko Keinonen:
Elävänä: Eero Raittinen & Jarkka Rissanen (Suomi, 2009)
60 min.

Elävänä on Heinävedellä asuvan elokuvantekijän ja kulttuuriaktiivin Mikko Keinosen tuottama konserttisarja, josta esitetään Rokumentissa ensimmäiset neljä tuotosta. Kaikki Elävänä-sarjan tallenteet on kuvattu pelkistetyissä studio-oloissa pienen studioyleisön edessä. Peruskattaus on yksinkertainen: yksi artisti, yksi kamera, yksi kuva. Ei uusintaottoja eikä nopeita leikkauksia, vaan spontaani ja intiimi keikka, joka tallennetaan mahdollisimman autenttisesti.

Elävänä-sarjan alkuperäinen idea oli tallentaa sooloartisteja, mutta otanta on jo laajentunut myös duoihin ja trioihin, ja tähän mennessä Elävänä -sarjaan on ilmoittautunut jo parikymmentä ansioitunutta tekijää. Viimeinen Rokumentin Elävänä-artisteista on itseoikeutetusti Eero Raittinen ja Jarkka Rissanen -duo. Kokeneempaa kaartia edustava loistava blues- ja bluegrass-duo panee Heinäveden studiossa parastaan.

Mikko Keinonen on kulttuurin monitoimimies, joka asuu Heinävedellä. Karlik Films puuhamies ohjaa, tuottaa, käsikirjoittaa, kuvaa ja leikkaa.

www.kolumbus.fi

« takaisin

Mikko Keinonen: Elävänä: Eero Raittinen & Jarkka Rissanen