Elävänä: Risto

Mikko Keinonen:
Elävänä: Risto (Suomi, 2009)
63 min.

Elävänä on Heinävedellä asuvan elokuvantekijän ja kulttuuriaktiivin Mikko Keinosen tuottama konserttisarja, josta esitetään Rokumentissa ensimmäiset neljä tuotosta. Kaikki Elävänä-sarjan tallenteet on kuvattu pelkistetyissä studio-oloissa pienen studioyleisön edessä. Peruskattaus on yksinkertainen: yksi artisti, yksi kamera, yksi kuva. Ei uusintaottoja eikä nopeita leikkauksia, vaan spontaani ja intiimi keikka, joka tallennetaan mahdollisimman autenttisesti.

Elävänä-sarjan alkuperäinen idea oli tallentaa sooloartisteja, mutta otanta on jo laajentunut myös duoihin ja trioihin, ja tähän mennessä Elävänä -sarjaan on ilmoittautunut jo parikymmentä ansioitunutta tekijää. Artistien reaktio Elävänä-sarjan ideaan on ollut innostunut, ja ainakin sarjan aloittaneen Riston soolokeikan perusteella sarjalta uskaltaa odottaa paljon. Kun kaikki turha on riisuttu pois, Risto Ylihärsilän väkevät tarinat nousevat vahvasti esiin ja hänen ujojen välispiiikkiensä rytmittämä lava-aktinsa on jopa vimmaisempi kuin bändikeikoilla.

Mikko Keinonen on kulttuurin monitoimimies, joka asuu Heinävedellä. Karlik Films puuhamies ohjaa, tuottaa, käsikirjoittaa, kuvaaa ja leikkaa.

www.myspace.com

« takaisin

Mikko Keinonen: Elävänä: Risto