Am I Black Enough for You

Göran Hugo Olsson:
Am I Black Enough for You (Ruotsi, 2009)
87 min. - Englanti - Ei suomenkielisiä tekstityksiä

Am I Black Enough For You kertoo Billy Paulista, yhdysvaltalaisesta soul-laulajasta, jonka laulu Me and Mrs.Jones kohosi 1970-luvulla valtaisaksi hitiksi. 71-vuotias Paul tunnetaan sielukkaista rakkauslauluistaan, mutta monien mielestä hänen tuotantonsa virstanpylväitä ovat mustien tasa-arvoon ja sosiaalisiin epäoikeudenmukaisuuksiin keskittyvät laulut, kuten elokuvan nimikappale Am I Black Enough For You. Kyseisestä laulusta muodostui Paulin uran kannalta hyvin merkittävä. Suositun hittisinglen jälkeen julkaistu vahvasti poliittinen laulu saattoi ratkaista kutusoulista tunnetun laulajan uran kehityksen.

Göran Olssonin dokumentti on jo pelkän musiikkinsa puolesta mahtava kokemus. Dokumentissa seurataan läheltä soul-ikonin harjoituksia ja keikkoja vaihtelevissa olosuhteissa. Paulin elämän ja uran kautta avautuu maailma rasismiin, yksilönvapauteen, mustien ihmisoikeustaisteluun ja afroamerikkalaisten historiaan. Yksilönvapaustaistelun yksi väline on ollut juuri soul-musiikki. Billy Paul on vienyt sen avulla tasa-arvoisuuden sanomaa ympäri maailmaa. Am I Black Enough For You kertoo siitä, kuinka rankka ympäristö synnyttää usein kauneinta musiikkia.

GÖRAN HUGO OLSSON

Göran Hugo Olsson on ohjaaja ja tuottaja, joka on tehnyt tv-tuotantoja ympäri maailman jo 1980-luvulta lähtien. Hän ollut myös perustamassa Story AB tuotantoyhtiötä, jossa hän on tehnyt rohkeita elokuvia kuten upeasti nimetyn Fuck you, fuck you very muchin. Hän on myös ohjannut mainoksia ja musiikkivideoita.


« takaisin

Göran Hugo Olsson: Am I Black Enough for You

Göran Hugo Olsson: Am I Black Enough for You