Public Enemy: Welcome to the Terrordome

Robert Patton-Spruill:
Public Enemy: Welcome to the Terrordome (USA, 2007)
100 min. - Englanti - Ei suomenkielisiä tekstityksiä

Public Enemy: Welcome to the Terrordome on kattava kronikka Public Enemyn kaksikymmentä vuotta kestäneestä urasta ja yhtyeen mullistavasta vaikutuksesta koko musiikkialaan. Elokuva on hyvän musiikkielokuvan perikuva; intiimi, voimakas, poliittisesti terävä ja energinen kuin paraskin livekeikka. Elokuvasta nauttiakseen ei tarvitse pitää Public Enemystä, tai edes koko rap-musiikista. Yhtyeen vaikutus koko nykyaikaiseen pop-musiikkin on niin kattava, että jokainen musiikinystävä löytää elokuvasta jotain itselleen. Public Enemyn jäsenten lisäksi ääneen pääsevät Kornin Jonathan Davis, Tom Morello, Talib Kweli, Beastie Boysin Adam Yauch ja Henry Rollins vain muutamia mainiten.

Loistavien biisiensä ohella Public Enemy tuli tunnetuksi sanomansa ansiosta. Yhtye onnistui esittämään lyriikoissaan vakavia poliittisia mielipiteitä ja tuomaan esiin sosiaalisia ongelmia. Lyriikat yllyttivät aktiiviseen osallistumiseen ja epäkohtien korjaamiseen. Robert Patton-Spruill avaa dokumentissa Public Enemyn ainutlaatuisuutta ja suurta merkitystä musiikin kehittymiselle tarjoten ohessa suuren määrän yhtyeen livekeikkojen energiaa.

ROBERT PATTON-SPRUILL

Robert Patton-Spruill ja Patricia Moreno muodostavat The Filmshack-yhtiön, joka on tuottanut mediasisältöjä kahdentoista vuoden ajan. Yhtiön ensimmäinen tuotos oli Squeeze, jonka Miramax levitti. Filmshack on tuottanut myös musiikkivideoita ja mainoksia.

www.publicenemy.com


« takaisin

Robert Patton-Spruill: Public Enemy: Welcome to the Terrordome

Robert Patton-Spruill: Public Enemy: Welcome to the Terrordome