Riemuruhtinaat

Jaakko Kilpiäinen:
Riemuruhtinaat (Suomi, 2009)
58 min. - Suomi - Ei englanninkielisiä tekstityksiä

Riemuruhtinaat on dokumenttielokuva uskalluksesta ja ihmisen omien rajojen etsimisestä. Kertojina tässä riemukkaasti koskettavassa elokuvassa
ovat omintakeiset estraditaiteilijat, joiden kulta-aika sijoittui voimakasta murrosvaihetta elävään 1950-70 lukujen Suomeen.

Tivolien ja iltamakiertueiden mukana esiintyneet kansantaiteilijat olivat kotikutoisia tähtiä, joiden ujonoloinen "glamour" vetosi yleisöön. Taikureiden, kahlekuninkaiden, akrobaattien ja surmanajajien saapuminen kylään merkitsi hetken pakoa raskaasta arjesta. Iltamien hurmoksessa taiteilijat kokivat työnsä mielekkääksi, vaikka elämäntyyli ja uhkarohkeat temput vaativat armotta lunnaansa. Elokuva nostaa esille unohdetut kansantaiteilijat, jotka kiersivät viihdyttämässä ankeina aikoina tulevaisuuttaan rakentavia suomalaisia.

Esityksessä paikalla elokuvan ohjaaja Jaakko Kilpiäinen vastaamassa yleisön kysymyksiin.

*******HUOMIO! HUOMIO!*******

Kävikin niin, että Riemuruhtinaat elokuvan lopullinen versio ei valmistu Rokumentti- festivaalille.

Mutta ei se mitään. Esittelemme yleisölle ainutkertaisen "melkein valmis" version ja jatkamme loppusuoralla vielä tovin.

JAAKKO KILPIÄINEN

Ohjaaja, tuottaja ja valokuvaaja Jaakko Kilpiäinen on Rokumentin kävijöille tuttu hahmo aiemmilta vuosilta. Jaskan ohjauksia ovat muun muassa Sami Parkkisen kanssa tehdyt Rai, Rai!, Ulapalla Vallattu! sekä Jari Ruotsalaisen kanssa tehty Antti. Dokumenttien ohella hän on ohjannut useita musiikkivideoita. Tänä vuonna saamme nauttia Jaskan uudesta dokumentista Riemuruhtinaat.

« takaisin

Jaakko Kilpiäinen: Riemuruhtinaat

Jaakko Kilpiäinen: Riemuruhtinaat