Gogol Bordello: Non-stop

Margarita Jimeno:
Gogol Bordello: Non-stop (USA, 2008)
90 min. - Venäjä, Espanja, Englanti - Englanninkieliset tekstitykset

Viiksekkään ikiliikkujan Eugene Hützin johtama Gogol Bordello on noussut kuin varkain New Yorkin hipster-piireistä maailmanlaajuiseksi sensaatioksi, jonka yltiöenerginen mustalaispunk hyppyyttää kansaa ja yhdistää kansalaisuuksia. Margarita Jimeno seuraa dokumentissaan Gogol Bordello Non-Stop yhtyeen tarinaa aina alun russo-disco-klubista viime vuosien maailmankiertueelle. Oulun musiikkivideofestivaalien ansiokkaan Musixine-kilpailun pääpalkinnon voittanut elokuva on hyvin päähenkilönsä näköinen: vilkas, suttuinen, heittelehtivä ja täynnä valloittavaa energiaa.

Margarita Jimeno pääsee dokumentissaan ainutlaatuisen lähelle yhtyeen syntyä ja Eugene Hützin erikoislaatuista persoonaa. Jimeno seurasi kameroineen Hützia yli viiden vuoden ajan, jolloin Gogol Bordello kasvoi New Yorkin undergroundista kansainväliseksi ilmiöksi. Yhtyeen jäseniä yhdistää maahanmuuttajatausta ja kokemus ulkopuolisuudesta vieraan kulttuurin keskellä. Ainutlaatuisen kokoonpanon soittama Gypsy Punk onkin muodostunut eräänlaiseksi kansanmusiikiksi kaikille pakolaisille, siirtolaisille ja maahanmuuttajille, joiden koti kulkee mukana ihon alla.

MARGARITA JIMENO

Oulun Musixine-kilpailussa pääpalkinnon napannut Margarita Jimeno on nousussa oleva ohjaaja ja käsikirjoittaja, jonka uniikki tyyli välittyy dokumenteissa ja musiikkivideoissa. Jimeno on syntynyt ja kasvanut Bogotássa, Columbiassa. Hän muutti New Yorkiin vuonna 1997. Hän on perustanut tuotantoyhtiö Hoptza Filmin. Jimenon työt heijastelevat hänen intohimoaan musiikkiin ja elämän eriskummallisuuksiin.

gogolbordello.com


« takaisin

Margarita Jimeno: Gogol Bordello: Non-stop

Margarita Jimeno: Gogol Bordello: Non-stop