Sissyboy

Katie Turinski:
Sissyboy (USA, 2008)
68 min. - Englanti - Ei suomenkielisiä tekstityksiä

Esikoisohjaaja Katie Turinskin dokumentti hurmaa energiallaan ja päähenkilöiden riemukkailla olemuksilla. Sissyboy kertoo kahdestatoista drag queen-artistista, joiden elämäntehtävä on paljastaa yhteiskunnan naurettavat piirteet ja ennakkoluulot. Tehtävän he toteuttavat tulemalla juuri kyseisiksi kliseiksi. Sissyboyt kutsuvat itseään sukupolviterroristeiksi, €pahamaineisiksi transvestiiteiksi joista äitisi sinua varoitti€. Ulkokuoren alta löytyy uskomattoman elämänmyönteisiä, rohkeita ja onnellisia ihmisiä, jotka toteuttavat unelmaansa parhaiden ystäviensä kanssa.

Sissyboy vaiittiin South by Southwestin ohjelmistoon, joka on esikoisohjaajalle suuri kunnia. Dokumentti on lämmin, energinen ja täydellisen räävitön. Rokumentin ohjelmistossa elokuva tuo The Cockettesin aloittaman underground-kulttuurin nykyaikaan. Katie Turinski kuvaa dokumentissa Sissyboy-seurueen viimeistä vuotta yhdessä. Dokumentti on harvinaisen viihdyttävä, silloin kun se ei shokeeraa alastomuudella ja ylimenevällä irstailulla.

Sissyboyn energia ei jätä katsojia kylmäksi. Elokuva on nokkava, ärsyttävä, nolostuttava, mutta samalla äärimmäisen rakastettava. Vähä-älyistä alapäähuumoria? Kyllä, mutta niin kovin viihdyttävää.

KATIE TURINSKI

Katie Turinski rakastui dokumenttien tekemiseen koulussa. Saatuaan valmistujaisvuonna tehtävän tehdä lyhytelokuva, hän tiesi tarkalleen mitä tehdä. Hän varustautui VHS videokameralla ja kyseli luokkatovereiltaan heidän noloimmista kokemuksistaan. Kymmenen vuotta myöhemmin 28 vuoden iässä Turinski on jatkanut intohimonsa parissa. Tulos tästä on hänen ensimmäinen täyspitkä dokumenttinsa Sissyboy on tulos hänen kahden vuoden työstään.

www.sissyboydoc.com


« takaisin

Katie Turinski: Sissyboy

Katie Turinski: Sissyboy