The Cockettes

Bill Weber & David Weissman:
The Cockettes (USA, 2002)
100 min. - Englanti - Ei suomenkielisiä tekstityksiä

The Cockettes on trippi 1970-luvun San Franciscon psykedeelisiin homopiireihin, joille nykyinen burleski-innostus on paljon velkaa. The Cockettes, ’kikkelittäret’, oli prameileva ryhmittymä hippejä, jotka leikittelivät sukupuolirooleilla ja seksuaalisuudella legendaarisissa myöhäisillan musikaaleissaan. Mielikuvituksellisiin asuihin ja glitteriin pukeutuneet miehet ja naiset inspiroivat roisilla esimerkillään kohurokkareita David Bowiesta New York Dollsiin sekä loivat pohjan Rocky Horror Picture Showlle ja John Watersin elokuville.

Bill Weberin ja David Weissmanin elokuva on kunnianosoitus säädyttömyydelle ja luovalle hulluudelle. Pääosin alkuperäisestä materiaalista koostuva dokumentti on yhtä visuaalista ilotulitusta ja estottomuuden ylistystä. Vapaan seksuaalisuuden ja vilpittömän iloittelun merkeissä esityksiä väsäävän ryhmän häpeilemättömyytä ei voi kuin ihailla. The Cockettes oli olemassa rikkoakseen tabuja. Mielikuvituksellisella olemuksellaan se loi populaarikulttuuriin kuvastoa, joka elää edelleen erittäin voimakkaana.

Alakulttuurin sisäpiirissä syntyneestä The Cockettesista muodostui hetkeksi kansallinen ilmiö ja revyyn tähdistä tuli aikansa mediapersoonia. San Franciscon alakulttuurissa maineeseen kohonnutta ryhmittymää ei kuitenkaan ymmärretty New Yorkin kulttuuripiireissä, vaan psykedeelistä showta pidettiin epäammattimaisena ja outona. Julkkisten hylätessä parrakkaat puolialastomat kukkaislapset, undergroundin seuraajat ottivat heidät avosylein vastaan.

The Cockettes on elämys. Kaikessa räävittömyydessään elokuva on hauska, eikä sen päähenkilöistä voi olla pitämättä. Jos koskaan olet miettinyt miltä aito hippi näyttää, niin tule ja koe The Cockettes. Tarjolla hippejä vaatteilla ja ilman.

DAVID WEISSMAN

David Weissman on useita palkintoja voittanut itsenäinen ohjaaja, jonka elokuvat ovat hurmanneet kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla, mm. Sundancessa ja Berliinissä. Viime aikoina hän on tuottanut, kirjoittanut ja ohjannut uraauurtavan mainossarjan Aids-tietoisuudesta.

BILL WEBER

Bill Weber on toiminut elokuva-alalla yli kaksikymmentä vuotta ollen mukana tekemässä mainoksia, musiikkivideoita, erikoistehosteita ja useita eri elokuvaprojekteja. Weber on ollut mukana tekemässä mainoksia mm. Pepsille ja Fordille ja musiikkivideoita Alanis Morrisettelle, The Grateful Deadille ja Stingille.

www.cockettes.com


« takaisin

Bill Weber & David Weissman: The Cockettes

Bill Weber & David Weissman: The Cockettes