K11 – Confessions of a Sex Tourist

Puja Khoschsorur:
K11 – Confessions of a Sex Tourist (Itävalta, 2009)
29 min. - Englanti - Englanninkieliset tekstitykset
K-18

K11 – Confessions of a Sex Tourist on hurjin elokuva minkä tänä vuonna tulet näkemään. Alle puolen tunnin mittainen, pääosin piilotetulla kameralla kuvattu ja teknisesti luokaton dokumentti on vahvimpia kannanottoja mitä kammottavasta aiheesta on tehty. Kansainvälistä seksiturismia käsittelevä elokuva iljettää, suututtaa ja ennen kaikkea pysäyttää. Elokuva saa kaikessa yksikertaisuudessaan katsojan ajattelemaan inhimillisyyden rajoja ja ihmisen olemusta. Miten voimme elää maailmassa, jossa dokumentin kuvaama todellisuus on täyttä arkipäivää?

Puja Khoschsorurin dokumentti paljastaa seksiturismin kaikessa iljettävyydessään. Tietämättömänä piilotetusta kamerasta, 44-vuotias bisnesmies kertoo avoimesti keinoista, joilla hän houkuttelee nuoria tyttöjä hotelliinsa hyväksikäytettäväksi, pilkaten samalla uusia kansainvälisiä lakeja, joilla yritetään suojella nuoria seksityöläisiä. Dokumentti on paljas, se ei dramatisoi aihetta. Siihen ei ole tarvetta. Bisnesmiehen jutustelu riittää paljastamaan kaukomaiden turismin mädän puolen, tähän ei tarvita kaikkitietävää kertojaa tai tilastotietoa.

K11 tarkoittaa entistä punaisten lyhtyjen aluetta Svay Pakia Cambodiassa. Svay Pak saavutti kyseenalaisen maailmanmaineen matkakohteena, jonne alaikäisiä tyttöjä himoinneet miehet matkustivat. Svay Pak suljettiin virallisesti vuonna 2005 kansainvälisen painostuksen jälkeen. Kaupanteko nuorilla tytöillä ja naisilla ei kuitenkaan loppunut, liiketoiminta vain siirtyi takapihoille.

Dokumentti on harvinainen kurkistus kaukomatkailun pimeään puoleen ja länsimaisen miehen salattuihin ajatuksiin. Elokuvan voima on sen päähenkilön avoimuudessa. Ilman kiinnijäämisen pelkoa hän paljastaa perverssit unelmansa ja samalla valottaa turismin vaiettua todellisuutta, joka on lähempänä kuin uskalletaan ääneen todeta.

PUJA KHOSCHSORUR

Ohjaaja Puja Khoschsorur asui Cambodiassa työskennellen paikalliselle organisaatiolle valvoen, tutkien ja raportoiden väkivallasta naisia kohtaan.

« takaisin

Puja Khoschsorur: K11 – Confessions of a Sex Tourist