Dub Echoes

Bruno Natal:
Dub Echoes (Brazil 2007)
75 min. – English. Ei suomenkielistä tekstitystä.
Tuotanto: Videograma / Bruno Natal

Tietämättömämpi voisi luulla, ettei reggaella ja modernilla tanssimusiikilla ole tekemistä toistensa kanssa. Bruno Natalin dokumentti Dub Echoes poistaa tämän harhaluulon. Laadukkaasti toteutettu ja kiinnostava elokuva kertoo kuinka jamaikalainen reggaesta kehittynyt musiikkityyli dub on vaikuttanut suuresti siihen, miltä nykymusiikki kuulostaa, aina elektronisesta musiikista hiphoppiin ja listapoppiin.

Yksinkertaistettuna dub on reggae-kappale josta on otettu laulut pois ja korostettu rumpujen, perkussioiden ja basson luomaa rytmiä. Dubissa itse studiosta laitteistoineen kehittyi määräävä instrumentti, kaiut ja erilaiset efektit mahdollistivat kokeilut joissa vain mielikuvitus toimi rajana. 1960-luvulla syntynyneestä tyylistä on vuosikymmenten aikana kehittynyt lukuisia erilaisia versioita roots dubista dubsteppiin.

Dub Echoessa reggaen ja elektronisen musiikin kärkinimet kertovat näkemyksensä tyylin synnystä, sen vaikutuksesta nykypäivän musiikkikäsitykseen sekä genren nykytilasta. Dub Echoes on valloittanut elokuvafestivaaleja ympäri maailman ja saapuu nyt Suomeen.

Just follow the bass lines!

www.dubechoes.com

Bruno Natal

Bruno Natal on syntynyt Rio de Janeirossa 1978. Hän on toiminut omissa elokuvissaan ohjaajana, tuottajana, kuvaajana sekä käsikirjoittajana.

Filmografia:
Omara & Bethânia (2008)
Dub Echoes (2007)
Deodato Trio ao Vivo no Rio (2007)
Minha Intuição (2007)
20% (2006)
Desconstrução (2006)